17 maart 2016
Ben te gast

3 handige hardloop apps

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die met behulp van een app gaan hardlopen. Via deze hardloop apps kan je eenvoudig je resultaten bijhouden. Zo kan je zien welke afstand je hebt afgelegd, in welke tijd, hoeveel calorieën je hebt verbrand en welke route je hebt gevolgd.

Zelf heb ik drie verschillende hardloop apps uitgeprobeerd als voorbereiding voor de CPC loop in Den Haag. Mijn uitdaging was om de 10 km te lopen en dat is gelukt! Hieronder vertel ik wat ik van deze verschillende apps vind.

Runkeeper

Runkeeper is een veel gebruikte app. Deze is eenvoudig te bedienen en te gebruiken voor meerdere sporten. Runkeeper houdt alle sportactiviteiten bij, zoals afstand, tijd en gemiddelde snelheid per kilometer. Daarnaast heb ik Spotify gekoppeld met Runkeeper. Hierdoor kan ik naar mijn eigen muziek luisteren tijdens het hardlopen en hoor ik ook hoe ik presteer.

Na het hardlopen ontvang je een bericht als je een persoonlijk record hebt verbroken. Een minpunt van Runkeeper is dat je moet betalen voor meer statistieken en uitbreiding van trainingen.

Runkeeper Den Haag  

Hardlopen met Evy

Als tweede probeerde ik de ‘Hardlopen met Evy’ app uit. Wat ik fijn vind aan deze app is dat Evy mij begeleidt tijdens het hardlopen en mij motiveert om het vol te houden. Door haar stem en de muziek, is het een stuk leuker om hard te lopen.

In het begin merkte ik dat ik te snel van start ging als ik begon met hardlopen. Hierover geeft de app dan aanwijzingen, waardoor ik het langer kon volhouden. Daarnaast kreeg ik complimentjes van Evy. Dit gaf mij het gevoel dat ik goed bezig was. Deze app is ideaal voor mensen, zoals ik, die net beginnen met hardlopen.

De app zelf is gratis, maar voor hardloopschema’s moet je wel betalen. De app werkt met een puntensysteem. Wanneer je resultaat boekt, ontvang je punten, waarmee je korting ontvangt op een nieuw trainingsschema.

Tot slot geeft de app tips over bijvoorbeeld voeding en hardloopschoenen. Het zijn nuttige tips, dus niet vervelend.

    

Nike+ Running

Nike+ Running is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store. Voor de beginnende loper is dit een ideale app. De app werkt heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een Nike+ account aan te maken, de app aan te zetten en te gaan hardlopen.

Deze app houd je route, snelheid en tijd bij. Daarnaast kan je bekijken hoe je ervoor staat in vergelijking met je vrienden. Ook kan je kiezen om met muziek te lopen en/of gesproken feedback te ontvangen tijdens het lopen. Een minpuntje is dat deze app in het Engels is.

   

Kortom, ik merk dat het erg leuk is om een hardloop app te gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar Runkeeper, omdat het een handige en gebruiksvriendelijke app is. De app doet wat hij moet doen. Ik kan mijn looproutes en hardloopresultaten bijhouden en delen met anderen. Ook heb ik Spotify gekoppeld aan de app, zodat ik naar muziek kan luisteren en mijn afstand en snelheid hoor tijdens het hardlopen. Bovendien motiveert Runkeeper mij om mijn eigen record te verbreken.

En met welke app loop jij? Of welke app zou jij willen uitproberen?

 

3h3