13 juni 2019
Ben te gast

5 apps voor iedere vakantieganger

Met de zomermaanden in het vooruitzicht beginnen de vakantiekriebels te komen. Ben jij ook klaar voor jouw vakantie? Ik heb mijn favoriete apps voor op vakantie op een rijtje gezet!

 

Skyscanner

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de Skyscanner reisapp (voor iOS en Android) zoek, vergelijk en boek je gemakkelijk goedkope vliegtickets, hotels en huurauto’s. Wil je vakantie inspiratie opdoen? Door de ‘Overal’-zoekfunctie te gebruiken komt de app met de goedkoopste vliegtickets naar bestemmingen wereldwijd. Ben je qua reisdata flexibel? Zoek dan de goedkoopste vliegtickets per geselecteerde maand.

 

Airbnb

Met de Airbnb-app vind je jouw ideale vakantieverblijf. Kies uit meer dan 4 miljoen vakantiehuizen, appartementen en boetiekhotels te huur in meer dan 191 landen. Met de app voor iOS en Android kun je gemakkelijk zoeken op locatie, data, prijs en voorzieningen. Ook kun je recensies van andere reizigers lezen en gemakkelijk contact opnemen met de verhuurder. Naast deze functie kun je met deze app ook zoeken naar reiservaringen per bestemming. Deze worden georganiseerd door lokale experts. Wat dacht je van lokale kooklessen, sportactiviteiten en rondleidingen?

 

Around Me

Ideaal voor een vakantie in een onbekende stad! De Around Me-app, voor iOS en Android, geeft je toegang tot lokale informatie. De app laat zien waar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde restaurants, hotels, apotheken, tankstations en parkeerplaatsen zijn. Kortom, hierdoor heb je een handig overzicht van alles dat je nodig hebt.

 

Uber

Met Uber, voor iOS en Android, bestel je snel en betrouwbaar een lokale taxi. Dit zijn geen officiële taxi’s, maar mensen aangesloten bij het platform. De app is in meer dan 500 steden wereldwijd beschikbaar. In de meeste gevallen betaal je per creditcard, in sommige steden contant. Het voordeel van deze app is dat je duidelijk kunt invullen waar je opgehaald en naartoe gebracht wilt worden. Ook staat de prijs van de rit van tevoren vast. Misverstanden en oplichtingen zijn dus niet mogelijk. Na afloop kun je je chauffeur beoordelen en hij of zij jou. Door het aantal sterren weet je hoe anderen de chauffeur hebben ervaren. Je ontvangt ook een betalingsbewijs per e-mail.

 

Afterlight

Jouw mooiste vakantiekiekjes delen met het thuisfront? Bewerk dan eerst jouw foto’s met Afterlight om de foto’s nog mooier te maken. De app heeft veel filter opties, is overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Ook heeft de app filters die gebaseerd zijn op een seizoen. Deze app kun je gratis downloaden via de Apple Store app en is ook beschikbaar voor Android. Sommige opties kosten rond de €1,-.

 

Met deze apps ben jij helemaal klaar voor jouw vakantie. Laat mij weten welke app jij het meeste hebt gebruikt? Ik wens je een fijne vakantie!

 

5h5