23 november 2016
Ellie

Ben in beeld: achter de schermen

Na meer dan 700 aanmeldingen, 11 weken voorbereiding, honderden kopjes koffie en 3 extra large pizza’s was het afgelopen weekend dan eindelijk zo ver: Ben in beeld!19 en 20 november heb ik met onze fotografen, styliste, modellen en vrijwilligers een fotoshoot gedraaid om de nieuwe gezichten van Ben vast te leggen. Gezamenlijk hebben we een geweldig weekend gedraaid met prachtige resultaten. In deze Blog een kleine sneak-peak naar de voorbereidingen én resultaten van Ben in beeld 2016.

Op 29 augustus begon ik met mijn stage, hierbij kreeg ik meteen het geweldige nieuws dat ik mij bezig mocht houden met Ben in beeld. Het doel? Om échte mensen voor de camera te zetten. Want dat is waar wij van houden bij Ben, mensen die lekker zichzelf zijn. Hier willen we onze beeldenbank dan ook het liefst mee vullen. Vandaar dat Ben in beeld vorige jaar ook voor het eerst is uitgevoerd. Ik moest ervoor zorgen dat mensen de dag van hun leven zouden hebben, en dat Ben foto’s eraan over zouden houden die we voor het komende 2 jaar nog kunnen gebruiken.

Ik ben meteen aan de slag gegaan, fotografen werden ingehuurd en we zijn gaan samen werken met een styliste. We wilde namelijk echt de essentie van Ben vast leggen bij deze fotoshoot. Maar dat was soms iets makkelijker gezegd dan gedaan.

De voorbereidingen: wie is Ben?

Na onze oproep online begon de mailbox al snel vol te stromen, uiteindelijk hadden we meer dan 700 aanmeldingen. Al deze mensen wilde het nieuwe gezicht van Ben worden, en het bleek lastig te zijn te omschrijven wie echte ‘Benners’ waren.
 

Late-night vergaderingen gaan uiteraard hand in hand met pizza.

Ik heb samen met Janine en de fotografen lang vergaderd over onze top 30, die uiteindelijk op onze Facebookpagina terecht zijn gekomen zodat jullie, de fans en klanten, konden stemmen op de jullie favorieten.

 

 

Na dat we wisten wie onze top 30 ben ik nog harder opzoek gegaan naar de juiste items om de fotoshoot een succes te maken. Dat resulteerde in een enorme blauwe berg met spullen. Inclusief boa’s, foute kersttruien én een fiets.

Ben in beeld shoot

Het weekend was eindelijk aangebroken! De fotografen zijn vroeg begonnen met het opbouwen van de sets.

En ik heb samen met de vrijwilligers de puntjes op de i gezet

 

Tijd om te schitteren.De modellen stonden al snel te schitteren achter de camera! We hadden iedereen gevraagd om een item mee te nemen die hun zou typeren. Zo wisten we zeker dat we de échte zij op de foto zouden krijgen. Een kleine sfeer impressie van de dag:

 

We deden uiteraard ook alles voor de perfecte foto...

   

Dit jaar hebben we er ook voor gekozen om kinderen bij de shoot te vragen. Een beslissing waar we uiteindelijk heel blij mee zijn! Wij waren aan het eind van de ochtend geheel buiten adem van achter iedereen aan rennen. Maar de beelden waren het waard!


 

Al met al…
We hebben genoten van alle sproetjes, tattoos, grote oren en glimlachen die we dit weekend langs hebben zien komen. Volgende week komt het filmpje online waarbij de sfeer en leukste momenten van het weekend te zien zijn, dus mis het niet! We willen nogmaals iedereen die heeft mee geholpen aan de shoot bedanken voor al hun inzet, zonder hun was het niet zo een succes geweest! #BenTrots

BhB