1 december 2015
Groeten van Ben

Ben blogt

“Heb je heel even een moment voor me? Maar voor ik over mezelf begin, laten we het eerst even over jou hebben. Ik ben benieuwd naar wat jij te zeggen hebt. Vertel me al je dromen. Zeg me wat je bezighoudt. Waar je over lacht. Waar je over huilt. Ik luister graag naar al je plannen. Ik luister graag naar al je grappen. Ik luister graag naar al je gedachten. Vertel me wat je vandaag gedaan hebt. (…) Maar voordat ik verder praat, moet ik nu misschien maar ‘ns zeggen wie ik ben. Mijn naam is Ben en ik hou van mensen, ik hou van communicatie tussen mensen. Dat is dan ook wat ik in het dagelijkse leven doe voor m’n werk. Gesprekken tussen mensen, dat is waar ik van leef. Ik ben een nieuw bedrijf dat morgen begint en het leek me aardig om me in m’n eigen woorden even aan je voor te stellen. Ik ben Ben en ik ben een mobiel netwerk. En ik vind het hoog tijd dat iedereen in Nederland een mobiele telefoon kan hebben. Een mobiele telefoon is geen statussymbool. Een mobiele telefoon is gewoon een telefoon zonder draad.”

Ik ben Ben

Bovenstaande tekst is een fragment uit de televisiespot waarmee ik mij op 4 februari 1999 aan heel Nederland voorstelde als nieuwe mobiele provider. Een nieuwe provider die het net even anders doet dan alle anderen. Sindsdien is er veel veranderd. Ik ben van naam veranderd. Een tijdje weggeweest. En vervolgens weer teruggekomen. Ik heb mensen zien komen en zien gaan. Ik heb veel nieuwe vrienden ontmoet. Waaronder jou.

We hebben veel meegemaakt sindsdien. Jij en ik. Want niet alleen ik, maar ook de wereld om mij heen heeft niet stil gestaan. Alles moet meer. Groter. Mooier. Sneller. Duurder. Raar eigenlijk, want het gaat in het leven maar om een ding: jezelf zijn. Wat wil jij? Voel je niet verplicht om altijd maar mee te doen met de massa. Maar volg je eigen weg. En haal plezier uit de dingen die jij belangrijk vindt.

Jij en ik

Om je daar een klein beetje bij te helpen begin ik vandaag met deze blog. Waarom? Omdat ik geloof dat ik jou zo nog beter van dienst kan zijn. Je kan inspireren. Informeren. En je tips kan geven, zodat jij nog meer plezier en voordeel uit zowel je mobiele abonnement als je leven kunt halen.

Natuurlijk ben ik niet de enige die hier gaat bloggen. Juist niet. Ik ben hier nauwelijks aan het woord. Ik vind het namelijk veel leuker om naar anderen te luisteren (en te kijken). Ik wil weten wie je bent. Waar je van houdt en wat je tegenstaat. Waar je nieuwsgierig naar bent en wat je koud laat. Daarom begin ik deze blog samen met mijn vrienden. Zodat ik maar ook jij, over hun tips, ervaringen en herinneren kunt lezen.

Voor iedereen

Misschien bel je al met Ben. Misschien zit je er over na te denken. Of misschien wil je helemaal niet met Ben bellen, ook prima (maar wel jammer). Deze blog is voor iedereen. Want ik ben er voor iedereen. Of je nu jong, oud, man, vrouw, donker, licht, smal of breed bent. Ik hoop dat je net zo van deze plek gaat genieten als dat ik van plan ben om te gaan doen. En mocht je een keer tips of vragen hebben, of misschien zelfs een mooi verhaal wat je hier graag wilt delen. Aarzel dan zeker niet en vertel het mij hieronder. Zie ik je hier snel weer?

De groeten van Ben

BhB