15 november 2017
Sam

Ben de leukste plek om stage te lopen

Dit halfjaar hebben wij het geluk om stage te lopen bij Ben. Geluk? “Ja, dat zeker. Dit is echt de beste plek om stage te lopen”, zegt Suheily, die ook stage loopt bij Ben. Iets wat ik kan bevestigen: het is zeker een aanrader om hier stage te komen lopen!

“Eigenlijk wordt je bijna gezien als medewerker bij Ben, in plaats van stagiair”, geeft Chris aan. Ze is sinds september stagiair bij Sales. Je wordt door iedereen serieus genomen en krijgt veel verantwoordelijkheid, waardoor je in mijn ogen extra veel leert. “Er wordt altijd naar je geluisterd als jij ergens een idee of mening over hebt.”, zegt Esther, stagiair bij Finance.

Hoeveel jij leert tijdens je stage, hangt volledig van jezelf af. Als jij aangeeft dat je meer wilt doen, dan krijg je hier de kans voor. Je mag namelijk overal mee naartoe of gezellig aanschuiven bij een meeting als jij iets interessant vindt. Zo word je overal bij betrokken en krijg je de kans om het bedrijf vanuit meerdere kanten te zien. Dit wordt niet alleen beperkt tot Ben zelf; als je wil mag je ook bij T-Mobile meelopen op andere afdelingen.

“Je krijgt sowieso te zien hoe het er bij de grotere organisatie, T-Mobile, aan toe gaat. Het is leuk om het verschil tussen Ben en T-Mobile hierin te zien”, vindt Esther. Hier is ze vooral bezig met het controleren van facturen en het optimaliseren van interne processen. “Ik ben nu bezig met het nummerbehoud proces. Dit is een complex proces, maar het is leuk om te zien dat je indirect iets voor de klanten kan betekenen door dit proces beter te laten verlopen”.

Zelf loop ik stage bij het Marketing team. Ik verzorg vooral de social kanalen, de community en het forum. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende bureaus, waarvan ik heel veel leer. Afkortingen en termen zoals KPI’s die ik voor mijn opleiding heb moeten leren, krijgen nu pas echt een betekenis. Strategieën worden nu echt uitgevoerd en zijn niet langer plannen voor studiepunten, . Het is interessant om het proces van meerdere kanten te zien en ik merk nu echt welke onderdelen van de communicatie ik leuk vind. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat ik door alle leuke dingen die ik hier mag doen, mijn schoolopdrachten snel vergeet.

Lees onder de foto verder

Van links naar rechts: Sam, Suheily, Chris en Esther

“Voor je schoolopdrachten krijg je wel alle begeleiding en tijd die jij nodig hebt”, aldus Suheily. “Als jij iets niet begrijpt, dan wil iedereen er wel even naar kijken, echt super fijn!”. Suheily loopt ook stage op de Marketing afdeling. Ze is vooral bezig met de klantenbinding en de klanttevredenheid. “Het leukste aan mijn stage bij Ben vind ik, dat jouw ideeën echt worden gebruikt. Zo mag je meedenken over nieuwe campagnes en vond ik het nodig dat alle opzegmails aangepast werden naar een stijl die beter bij Ben past. Deze mails zijn nu echt veranderd, dat is leuk om terug te zien”.

“Ook is het leuk dat je mee mag naar workshops en congressen, soms zelfs om zélf een presentatie te geven”, zegt Chris. Ze zorgt vooral voor het optimaliseren van de online Ben-omgeving. “Ik had hier nog niet veel ervaring mee en Ben heeft me de kans gegeven om nieuwe dingen bij te leren, zodat ik mijn stage echt als verbreding kan gebruiken.”

Het is niet alleen heel leerzaam om mee te mogen naar deze workshops en congressen, maar het is ook gezellig. Er heerst een super fijne sfeer op de Ben vloer. Er wordt serieus gewerkt, maar tijd voor humor of een middagwandeling is er altijd wel. Je raakt echt betrokken bij het bedrijf. Ik denk dat niemand hier na zijn stage weg kan gaan zonder dat Ben in je hart is gaan zitten. Onze harten zijn in ieder geval blauw gekleurd. 

BhB