14 maart 2017
Marc

Ben een politieke partij?

Ik ben enigszins een ‘political junkie’. Ik probeer op dit moment, een paar dagen voor de Tweede Kamer verkiezingen, zoveel mogelijk debatten, talkshows en interviews op televisie en in de krant tot mij te nemen.  Het valt me daarbij op dat de politieke partijen bij de kiezer een soort merkgevoel proberen te creëren. Als kiezer stem je op een idee, of een partij dan wel partijleider waarin je vertrouwen hebt. Niet zozeer op de inhoud van het verkiezingsprogramma. Zo een merkgevoel of merkwaarden hebben bedrijven zoals Ben ook. Dat maakt mij nieuwsgierig.. Stel dat Ben een politieke partij zou zijn (“Lijst Ben”), hoe zou dat er dan uitzien? Deze blog is een poging voor het eerste concept verkiezingsprogramma van Lijst Ben:

1. Financiën moeten onder controle zijn

Lijst Ben zorgt ervoor dat je altijd onder controle bent van je uitgaven. Daarvoor stelt Lijst Ben verschillende middelen tot je beschikking. Zo sturen we waarschuwing SMS berichten wanneer je minuten of databundel bijna op of helemaal op is, en waarschuwen we ook bij data gebruik buiten de bundel. Of je zet MB Pauze aan, zodat je nooit geconfronteerd wordt met onverwachte data kosten.

2. Zorg voor het individu is belangrijk

Lijst Ben houdt van mensen en houdt van communicatie tussen mensen. Lijst Ben vond namelijk al in 1999 dat iedereen in Nederland een mobiele telefoon moest kunnen hebben. Sindsdien is er veel gebeurd. Maar nog steeds vindt Lijst Ben dat iedereen met zijn of haar persoonlijke budget een mobiele telefoon moet kunnen bezitten. Het maakt daarbij niets uit of je jong, oud, man, vrouw, donker, licht, smal, breed, dun of dik bent. Als je problemen hebt, kan je ook terecht bij Lijst Ben. Lijst Ben is altijd bereikbaar, op de manier die jij kiest: door gewoon te bellen met een medewerker die je te woord kan staan, online of via sociale media. Ook op de blog van Lijst Ben kan je allerlei onderwerpen vinden die je kunnen helpen bij het beheren van je telefoon abonnement.

3. Iedereen heeft het recht op een goede balans tussen werk en privé

Lijst Ben is er voor iedereen die maximaal plezier uit zijn budget wil halen. Maar daarbij hoort ook dat je mobiele telefoon soms uit gaat. Als je een etentje hebt, mag je best verwachten dat je tafelgenoten hun mobiel uit zetten. Even geen werk-mail, telefoontjes van de baas of andere belangwekkende zaken. Doet iemand het toch? Dan doe je een Bordjeprik.

4. Samen bereik je meer dan alleen.

Lijst Ben werkt graag samen met andere partijen. Zo maken we gebruik van het netwerk van T-Mobile, dat in 2016 als beste uit de bus kwam bij de P3 meting. Het netwerk heeft landelijke 4G-dekking, de meeste masten in Nederland waardoor de grootste capaciteit beschikbaar is en met 4G krijg je een snelheid tot maar liefst 100 Mbps. Ook werkt Lijst Ben samen met alle grote leveranciers van toestellen (zoals Apple, Samsung en Huawei) om voor jou het mooiste toestel tegen de beste prijs te kunnen aanbieden.

Lijst Ben vindt het ook leuk als je samen met je vrienden lid wordt van de partij. Als je een ander lid aanbrengt, geeft Lijst Ben je Vriendenvoordeel.

Tot slot nog een vraag aan jou, de lezer van dit blog. Ga jij morgen stemmen? 

partij

BhB