28 november 2017
Johrick

Ben het voordeligst met Sim Only

Heb jij al een toptoestel thuisliggen? En ben je daarom op zoek naar een los abonnement waarmee je volop kunt bellen, sms’en en internetten? Dan is een Sim Only abonnement wellicht wat voor jou! Ik zet de voordelen voor je op een rij.

 

Wat is Sim Only?

Misschien zie je het al aan de naam, maar Sim Only is letterlijk vertaald: ‘Sim alleen’. Dit betekent dat je bij een Sim Only abonnement geen toestel ontvangt. Én dus kunt blijven bellen, sms’en en internetten met je huidige telefoon of toestel dat je los aanschaft. Je betaalt dus niet elke maand nog eens extra voor een telefoon. Dit maakt een Sim Only abonnement voordeliger dan een abonnement met toestel.

 

Geld besparen met Sim Only

Doordat je maandelijkse kosten automatisch lager liggen dan bij een regulier abonnement, bespaar je ook direct een hoop geld! Want is het nu écht nodig om iedere 1 à 2 jaar een nieuwe telefoon te nemen bij je abonnement? Ik raad je het volgende aan: kan je telefoon nog een jaartje mee en misschien zelf wel 2? Kies dan voor een voordelig Sim Only abonnement. Zit je telefoon op het randje van vervanging?, En twijfel je daarom of je voor een Sim Only moet kiezen? Dan raad ik je aan om een Sim Only abonnement te kiezen dat maandelijks opzegbaar is. Zo kun je op elk gewenst moment een nieuw contract afsluiten met een telefoon erbij. Nog niet volledig overtuigd? Ik trek je over de streep met de voordelen!

 

De voordelen van Sim Only

Ik kan wel tientallen redenen verzinnen waarom jij voor Sim Only moet kiezen.Maar om het je gemakkelijker te maken, heb ik de drie belangrijkste en meest besparende tips voor jou opgeschreven.

  • Pas je bundel aan wanneer je maar wilt.

Mocht je per maand schommelen in het gebruik van bijvoorbeeld MB’s, dan is het aan te raden om je verbruik onder de loep te nemen. Merk je dat je meer data verbruikt dan normaal? Pas dan je bundel aan! . Bij Ben kun je namelijk elke maand je bundel wijzigen. Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Bekijk dan jouw persoonlijke: Ik Ben pagina.

  • Je simkaart van Ben combineren met een los toestel

Je simkaart kan je in elke telefoon doen! Ook in toestellen die je niet bij Ben hebt gekocht. Dit kan wel alleen als het toestel waarvoor je je simkaart wilt gebruiken simlock-vrij is. Wissel je regelmatig van telefoon? Zorg er dan voor dat je je gegevens op je simkaart opslaat om verrassingen te voorkomen.

Mocht je nou net zo onhandig zijn als ik, dan is het natuurlijk óók slim om voor Sim Only te gaan. Want als jij net als ik niet van het allerduurste en het allernieuwste bent, maar wel onhandig bent (lees: je telefoon belandt zo nu en dan op de grond), heb je voor zo’n € 200 al een prima, nieuw toestel. Zo’n toestel is vaak net zo goed als de veel luxere telefoons waar je al gauw € 700 voor neerlegt.

  • Kies voor een maandelijks opzegbaar abonnement!

Zoals ik eerder al aangaf, kun je ervoor kiezen om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. Zo zit je niet een jaar aan een abonnement vast en heb je de vrijheid om op te zeggen wanneer je maar wilt (handig als je twijfelt of je huidige telefoon nog lang mee kan). Hierdoor weet je altijd zeker dat je een abonnement hebt dat bij je past.

 

Heb jij nog tips om de kosten van je Sim Only abonnement of telefoonabonnement zo laag mogelijk te houden? Laat ze achter in de reacties! 

BhB