22 februari 2019
Groeten van Ben

Ben jarig!

Ik Ben jarig! De tienerjaren zijn voorbij en mag mij aansluiten bij alle andere twintigers. En wie jarig is.. trakteert! Want mijn verjaardag wil ik vieren met iedereen, dus ook met jou! Daarom heb ik iets leuks voor iedereen.

Ben nog steeds hetzelfde

Ik weet het nog heel goed. Ik kwam in 1999 op de wereld dankzij Kessels&Kramer en ze lieten mijn ouders uit Brussel en Kopenhagen kiezen tussen een magenta (roze)  en cyaan (blauwe) variant. En al kende Johan Kramer een meisje dat Ben heette, het werd Ben in het cyaan blauw, zoals je mij nu al 18 jaar kent. Je hoefde bij mij niet te betalen voor iets wat je niet gebruikte en dus was ik de eerste die abonnementen zonder maandelijkse abonnementskosten introduceerde. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar Bel-bundels waren toen zeer revolutionair. En ik had er maar drie: Ben soms, Ben regelmatig en Ben vaak.

Er is veel veranderd, en al hoor ik je stem tegenwoordig een stuk minder dan toen, je raakt me nog regelmatig met je SMS’jes, tweets, posts, chats, snaps, je likes en soms een uitgebreide e-mail. En ik wil nog steeds dat je dat kan zonder te betalen voor iets dat je niet gebruikt. Door je te laten kiezen tussen 3G en 4G, en door je te laten kiezen tussen een abonnement waarmee je veel kunt bellen of SMS’en of een abonnement waarmee je veel kunt internetten. En ik ben er vooral nog steeds voor iedereen die bewust niet te veel geld uit wil geven aan mobiele telefonie, want hoe handig ik ook ben, er zijn zoveel andere mooie dingen in het leven waar je je tijd en geld aan kunt besteden.

Mijn jeugd

Toen ik op de wereld kwam in 1999 zagen nog maar weinig mensen nut en noodzaak in van een mobiele telefoon. De meesten vonden het vooral vervelend en onzinnig om altijd bereikbaar te zijn. Dit liep allemaal anders. Nederland ging massaal aan de mobiele telefoons. De groei is vanaf de start onstuimig en tussen 2003 en 2008 was ik voor 5 jaar van het toneel, omdat blauw verruild werd door mijn magenta zus, T-Mobile. In die tijd namen de mogelijkheden in rap tempo toe en daarbij ook alle regels. En zo kom ik in 2008 terug als flexibele Sim Only provider.

Maar dan komt de mobiele telefoon op, en om te zorgen dat je niet alleen de allernieuwste en allerduurste modellen kon aanschaffen begon ik in 2013 met het aanbieden van voordelige mobiele telefoons. In 2015 was ik een echte puber met alle groeipijnen en maak ik me los van alle moetjes. Ik begin dat jaar met de campagne “Ben er helemaal klaar mee!”, waarbij ik me afzet tegen het gevoel dat je altijd maar mee moet doen met de nieuwste trends, de nieuwste mobiele telefoons en de nieuwste apps. Ben vooral jezelf is mijn motto, want je bent immers het mooist als je jezelf bent.

Wie jarig is trakteert!

Jarig zijn zonder traktatie? Dat kan natuurlijk niet. Ik wil dat iedereen mee kan genieten van mijn verjaardag. Daarom trakteer ik klanten op extra MB’s en korting. Ook heb ik een speciale verjaardagsdeal!

BhB