17 februari 2017
Denise

Ben offline spelletjes spelen

Eventjes tussendoor een spelletje spelen op je mobiele telefoon is natuurlijk heel fijn. Behalve als er geen Wi-Fi in de buurt is. Onderweg in de trein bijvoorbeeld. De Wi-Fi is daar niet zo top en je wil niet dat heel je internetbundel daaraan opgaat. Daarom ben ik gaan kijken naar de leukste offline spelletjes voor IOS en Android!

Kan ik ook offline spelletjes spelen?

Dankzij mijn oh zo jonge hippe broertje kwam ik erachter dat je ook in het vliegtuig spelletjes kon spelen op je mobiele telefoon. Dat met de vliegtuigstand aan! Toen ben ik gaan kijken naar leuke offline spelletjes, want dit is natuurlijk niet alleen handig in het vliegtuig.

Oké, ik ben wel een beetje verslaafd aan mijn mobiele telefoon. Want ik wil deze juist gebruiken wanneer de verveling opkomt. Eventjes je stad aanpassen, op de boerderij werken of je high scores verbeteren lukt dan niet als je geen internet hebt. Althans, niet bij alle games.

De leukste offline spellen

Heb je geen netwerkverbinding of wil je geen MB’s verspillen aan spelletjes? Ik heb voor jou de leukste offline spelletjes op een rijtje gezet:

1.Angry Birds

Ja, hij is er nog steeds. Het spelletje waarbij je boze vogels wegschiet om varkentjes weg te jagen. En het is nog steeds heel verslavend. Een leuk, gedachteloos spelletje die je ook offline kunt spelen dus! Er is nu zelfs een Angry Bird 2 en vele andere uitbreidingen die je kunt proberen.

2.Subway Surfers

Subway Surfers is mijn favoriete spel. Dat misschien omdat ik bovenaan sta met mijn high scores J. Het is een verslavend spelletje waarbij een poppetje wegrent voor de politie en je rijdende treinen moet ontwijken. Onderweg kun je zoveel mogelijk muntjes en speciale tokens verzamelen en opdrachten doen.

3.2048

Dit spel is meer een denkspelletje. 2048 is een spel waarbij je dezelfde cijfers naar elkaar toe moet schuiven om een zo hoog mogelijk getal te krijgen. Maar let op: bij elke move die je maakt komt er een nieuw blokje bij. Je moet er dus voor zorgen dat je scherm niet vol raakt!
 

4.Asphalt 8: Airbone

Ben je meer van het racen? Dan is dit spelletje leuk voor jou. Met Asphalt 8 kun je met veel verschillende auto’s racen. Let wel op, zonder internet kun je niet tegen andere mensen spelen. Hier heb je een netwerkverbinding voor nodig. Voor de rest kun je wel offline solo of tegen de computer racen. Je moet toch ook af en toe oefenen?
 

5.Farmville 2

Ja, dit leuke spel kun je ook offline spelen. In 2012 kwam deze app op Facebook uit. Nu kun je zelfs zonder Facebook of andere sociale media inlog dit spel spelen. En ook kun je dit spel offline spelen. Let wel op, je moet een aantal keer online gaan om jouw vooruitgang vast te leggen. Dit kan na een lange reis als je weer thuis bent!

Data uitzetten voor bepaalde applicaties

Je kunt in je instellingen per applicatie aangeven of je hiervoor je mobiele data wil gebruiken.
Bij IOS ga je naar je instellingen, scrol je naar beneden waar je apps staan. En kun je per app je mobiele data uitzetten. Voor Android ga je naar instellingen à verbindingen à gegevensgebruik en je kan daar per app bepalen of hier mobiele data voor wordt gebruikt.

Je hoeft natuurlijk niet altijd je mobiel in je hand hebben. Maar als je je verveelt, komen deze spellen goed van pas! Ook super handig als je een lage internetbundel hebt. Dit waren mijn favoriete offline spelletjes. Weet jij er nog meer? 

BhB