26 april 2017
Denise

Ben oranje: ik heb blauw bloed

Het is weer bijna zover: Koningsdag! Op Koningsdag komt heel Nederland samen om deze oranje dag te vieren. Ook dit keer valt er weer heel veel te beleven. Wist je dat je op Koningsdag een hoop geld kunt verdienen? Je kunt zelfs bijdragen aan het milieu als je jouw tweedehands spulletjes verkoopt op een vrijmarkt! Ik heb hier voor jou een aantal handige verkooptips:

1. Verhuur jouw huis of toilet!

Ben je zelf geen liefhebber van de drukte in grote steden? Je kunt de stad ontvluchten en jouw huis verhuren aan anderen. Eigenlijk zoals veel Amsterdammers doen aan toeristen, kun jij jouw appartement midden in de stad verhuren aan koningsdag liefhebbers. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk via Airbnb.
Verhuur je toilet! Iedere feestganger kent wel die vieze mobiele toiletcabines waar je niet dood in gevonden wil worden. Daarom kun je een hoop geld verdienen door feestgangers bij jou in de straat een schoon toilet aan te bieden. Ik kom zeker bij jou langs!

2. Verkoop liefde.

Spulletjes verkopen? Dat doet iedereen al. Kom daarom vooral met een creatief en uniek idee. Zoals suikerspinnen, kant-en-klare polaroid foto’s of zelfs een compliment of knuffel! Iedereen heeft namelijk een beetje liefde nodig!

3. Eten is je beste vriend.

Na urenlang wandelen in de menigte, denk je maar aan één ding, eten. Verkoop daarom jouw specialiteit aan iedereen die langskomt. Let wel! Vaak zijn hier regels aan verbonden. Zo mag je in veel gemeenten geen bederfelijke producten (vlees, vis, zuivel) verkopen of gratis weggeven. Lees daarom eerst even de voorwaarden van jouw gemeente door voordat je je helemaal uitslooft. Naast eten, wil je natuurlijk ook een lekker koud blikje frisdrank drinken. Neem daarom je koelbox mee met heerlijk koud drinken. Je mag alleen geen alcoholische dranken verkopen. Maar een lekkere koude Cola is natuurlijk ook heel lekker.

4. Koopjes, koopjes, koopjes!

Wil jij zelf elke Koningsdagochtend degene zijn met de leukste koopjes op jouw tafel? Vraag dan vooraf aan jouw vrienden, familie of kennissen of ze leuke dingen over hebben die zij toch niet meer gebruiken, maar wel nog goed zijn. Wees er zelf wel vroeg bij op dé ochtend. De koopjeszoekers zijn er namelijk al heel vroeg om alle leuke meuk als eerste te bemachtigen.

Sneller jouw spullen verkopen? Denk dan aan de volgende tips:

  1. Zoek een mooi plekje in de middagzon dichtbij toiletten. Waarom wil je nu dicht bij toiletten staan? Daar is het namelijk het drukst en moeten mensen in de rij, of juist op iemand wachten die naar de wc moet. En om de tijd te verdoen, gaan zij natuurlijk eventjes rondkijken ;)
     
  2. Neem een uitklap- of picknicktafeltje mee. Als jouw prachtige spullen namelijk hoger staan valt het meer op! Ga ook voor een goede presentatie! Als jouw stand er goed uitziet dan zullen er meer mensen op afkomen, best wel logisch hè? Maar denk ook aan jouw eigen kledingstijl en presentatie. Mensen trekken mensen aan en daardoor verkoop je meer. Zorg ook dat jouw verkoopwaar er goed bij ligt. Lijkt het zo goed als nieuw? Dan heb je gegarandeerd succes.
     
  3. Het blijft Nederland en er is altijd een grote kans dat er regen gaat vallen. Helaas, deze Koningsdag ook.. Sla daarom regenponcho’s en paraplu’s in (oranje natuurlijk, of blauw). En dan maar hopen op een korte flinke regenbui!

Wil je weten waar je de dichtstbijzijnde vrijmarkt kunt vinden, wat er te doen is op Koningsnacht of de laatste updates omtrent het weer? Dan heb ik hier een hele handige website voor je: http://www.koningsdag27april.info/. Oh ja, vergeet niet jouw telefoon eens weg te leggen en heerlijk te genieten met vrienden en familie van deze prachtige dag!
 

Wat ga jij doen met Koningsdag? #Benbenieuwd

BhB