11 januari 2019
Stijn

Ben reviewt: Huawei Mate 20 Lite

Met de Huawei Mate 20 Lite heeft Huawei ook voor het middensegment een nieuw Mate toestel uitgebracht. Met een relatief groot scherm (6.3”) en grote batterij (1.5/2 dagen) krijg je veel kwaliteit voor je geld. Benieuwd naar het toestel? In dit artikel vertel ik je er alles over!

Hetzelfde maar toch anders

De meeste telefoons die tegenwoordig worden gelanceerd lijken behoorlijk op elkaar. Elke fabrikant doet zijn best om zoveel mogelijk luxe designs voor een lage prijs te leveren. De Huawei Mate 20 Lite is hier geen uitzondering op. De glazen behuizing zorgt voor een soepele overgang van het scherm naar het toestel en voelt hierdoor erg premium aan. Draai je het toestel om, dan zie je de dubbele camera met daaronder de vingerafdrukscanner. Het enige nadeel is dat de twee camera’s uitsteken boven de rest van de behuizing maar dat maakt de vingerafdrukscanner wel makkelijk te vinden.

Genoeg batterij voor meer dan een dag

Niet iedereen zal overtuigd zijn van een groot scherm maar het heeft wel een bijkomend voordeel: de batterij kan ook een stuk groter zijn! Dat is dan ook duidelijk te merken bij de Huawei Mate 20 Lite. Je kan tot wel anderhalve dag overleven en ik haal zelf regelmatig de twee volle dagen met één keer opladen. Gelukkig heeft Huawei er hiernaast ook voor gekozen om een snellaadsysteem in de telefoon te bouwen waardoor het opladen van deze grote batterij ook geen enkel probleem is.

Portretten met een dubbele camera

Ook de Huawei Mate 20 Lite heeft een dubbele camera op de achterkant waardoor je kan spelen met de diepte van de foto. Zo zorg je er voor dat de achtergrond wazig is en je onderwerp mooi los trekt van de achtergrond. Bovendien kun je dit ook met de selfie-camera doen waardoor ook jouw beste zelfportretten goed worden vastgelegd!

Huawei Mate 20 Lite

De Huawei Mate 20 Lite is echt voor jou als je voor een mooi en elegant design wil gaan met een mooie scherm en de erg goede batterijduur. En dat voor een betaalbare prijs!

BhB