25 juli 2017
Stijn

Ben reviewt: Moto G5 en G5 Plus

De Moto is een populaire telefoon bij Ben. En net als andere toestellen, zijn zij uitgebreid. Toen de Moto G5 Plus uitkwam heb ik hem meteen een weekje uitgeprobeerd. Nu het kleinere broertje: de Moto G5 ook bij Ben is werd het tijd om ze eens zij aan zij te leggen.

Een generatie verder met Moto G5 en G5 plus

Eerder reviewde ik al de Moto G4 Plus, een goed en simpel toestel waarbij vooral de accuduur in het oog sprong. Inmiddels zijn we een generatie verder en is de Moto G serie wat overzichtelijker geworden. Er zijn nu twee verschillende modellen bij Ben beschikbaar: de G5 en de G5 Plus. De belangrijkste verschillen zijn dat de G5 Plus een maatje groter is met een wat mooier scherm. Daarnaast is de camera aan de achterkant net iets beter. Een groter verschil is dat er een nieuwere processor inzit. Tijdens normaal gebruik merk je het verschil in snelheid niet direct want Motorola houdt namelijk vast aan een simpele versie van Android. Dit zorgt voor een erg soepele ervaring waarbij je niet snel het idee hebt dat het om budget telefoons gaat.

Van plastic naar metaal

Waar de G4 Plus nog van plastic werd gemaakt zijn de G5 en G5 Plus met metaal afgewerkt. Door de metalen afwerking zien ze er niet alleen beter uit, ze voelen ook een stuk solider in de hand. Wat nog wel een voordeel is van de G5 is dat de accu vervangbaar is. Aangezien accu’s altijd afnemen in kwaliteit door de jaren heen is dit een mooie duurzame oplossing.

Moto G5 en G5 Plus

Welke is voor jou?

Hoe moet je nu kiezen tussen deze twee te gekke toestellen? Als je het aan mij vraagt zijn er twee dingen waar je op moet letten. Ten eerste, als je een mooi scherm erg waardeert kan je beter voor de G5 Plus gaan, die is net wat kleurrijker. Ten tweede, als je regelmatig spelletjes speelt op je telefoon is de G5 Plus favoriet. De G5 is snel genoeg voor normaal gebruik, maar bij het wat zwaardere werk schiet hij net iets te kort. De G5 Plus daarentegen kan het prima aan!

Met de nieuwe G5 serie gaat Lenovo weer terug naar de essentie van de G serie: het beste budget telefoon. Tegenwoordig krijg je zelfs bij budget telefoons enorm veel functies: een goed scherm, vingerafdrukscanner, prima camera’s en bovendien een lange accuduur. Dat is pas echt Ben!

BhB