27 november 2018
Mark

Ben reviewt: Nokia 7.1

Nokia heeft net zijn terugkeer gehad op de telefoonmarkt en met deze topper, de Nokia 7.1, gaat Nokia het ver schoppen. Goed geprijsd en wat een power! In dit artikel vertel ik je meer over de nieuwe aanwinst van Ben.

Design met notch voor de Nokia 7.1

De Nokia 7.1 sluit zich wederom aan bij de Android toestellen met de ‘notch’. Apple is ermee begonnen en kreeg veel kritiek, maar nu gaan toch bijna alle merken mee. Wel zit er een functie in het toestel waarbij je zelf kan kiezen of je een volledig scherm wil, met een inkeping van de ‘notch’, of kan je het scherm ook iets verkleinen waardoor je hier niks van merkt. De keuze is dus aan jou.

Nokia 7.1

Twee camera’s

Met een enkele camera ga je het niet meer redden in de huidige telefoonmarkt. Daarom heeft de Nokia 7.1 een 12 megapixel én een 5 megapixel camera. Hierdoor kan je super goede foto’s maken met veel diepte. Zelf ben ik niet zo van de verschillende fotofuncties, ik knal de camera functie gewoon aan en schiet een foto. In deze ‘standaard’ functie maakt de camera hele mooie foto’s, je kan op het scherm aanklikken wat je wil scherp stellen en de camera stelt uit zichzelf de helderheid in.

 

Batterijduur zoals je gewend bent bij Nokia

Ik gebruik normaal een iPhone, dus het was wel interessant om een Android toestel te testen. Maar die batterijduur is toch wel wat er het meeste uitspringt. Dit toestel gaat 2 dagen mee! Wat best uniek is in de huidige markt. Het feit dat de oplader zwart is vind ik ook een pluspunt, zo blijft de lader altijd mooi.

Games

Ik ben een mobiele gamer, niet de schiet of oorloggames, maar de games waarbij je een paar keer per dag moet inloggen, een potje moet spelen en steeds verder iets opbouwt. Bijvoorbeeld, Clash of Clans en South Park Phone Destroyer. Wat ik dan belangrijk vind is een toestel met een goede batterij, helder scherm en het laden moet niet te lang duren. De Nokia 7.1 is qua schermhelderheid super, de laadtijd is goed en hij is tijdens het gamen geen enkele keer vastgelopen of uitgevallen. De batterij is echt sterk, na een hele middag gamen was de batterij niet eens over de helft!

Wil je dus een betaalbaar toestel, dat alle games goed draait en niet elke nacht aan de lader hoeft? Wacht dan niet langer en bestel de Nokia 7.1 bij Ben!

BhB