16 februari 2017
Denise

Ben terugkijken: Nokia 3310

De Nokia, niet zomaar een mobiele telefoon maar een mooie herinnering aan de goede oude tijd. Ja, zelfs ik als 23-jarige heb de Nokia 3310 nog meegekregen die in 2000 op de markt kwam. Als ik denk aan de kleur donkerblauw denk ik aan dit toestel. En nu komt deze onverwoestbare telefoon weer, gemoderniseerd, op de markt!

Laten vallen, gooien, ermee zwemmen, je kon het allemaal met de Nokia 3310. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone was de Nokia het meest geschikt voor iedereen die onhandig was.

Nokia 3310 was je beste vriend

Je beste vriend, dat was de Nokia ook. Toen ik in mijn middelbare schoolleven mijn toenmalige mobiele telefoon had laten verdrinken, kreeg ik van mijn vader dit toestel mee. Ik was er in eerste instantie niet zo blij mee, echter kon ik hem al heel gauw niet meer loslaten. En dat misschien omdat ik de Snake-spelletjes niet meer kon missen.. Ik heb dit grote gemis nog geprobeerd terug te krijgen op mijn huidige mobiele telefoon. Maar niks komt in de buurt van Snake op de 3310.

Een hele uitvinding voor de mobiele telefoons toentertijd was de T9-tekst. En ik moet wel zeggen dat dit echt noodzakelijk was. Ik werd zelf gek van de pauze die je moest inlassen als je twee keer dezelfde letter nodig had. Met de T9 was het toestel al zo slim dat hij voor jou het woord afmaakte!

Budget-telefoon

In 2000 was de Nokia een duur ding. Voor een paar honderd euro kon je jezelf de trotse eigenaar noemen van deze fantastische telefoon. Eigenlijk niet eens zo duur als je kijkt naar hoeveel mobiele telefoons nu kosten. Maar toen was dit veel geld. Het gerucht gaat dat de nieuwe Nokia 3310 de deur uit gaat voor €59,95, zodat mensen getriggerd worden om dit toestel als bij-telefoon te nemen. Het grote voordeel van dit toestel is dat je alleen offline bereikbaar bent. Geen eeuwige appjes, Facebook of Twitter. Maar gewoon met elkaar in contact komen door middel van een ouderwets belletje.

Andere iconische telefoons

Naast de Nokia 3310 is er nog een toestel wat mij al die jaren is bijgebleven. Kennen jullie de Ladyfone nog? Dit uitklapbare toestel van Samsung waar ook heel handig een spiegeltje in zat. Ik heb dit toestel zo lang gebruikt dat het klepje uiteindelijk los zat van het toestel.

 


(Nieuwemobiel.nl, 01-10-2006)

Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe versie van de Nokia 3310. Misschien schaf ik die wel aan om bereikbaar te blijven op een festival of stiekem ook alleen voor Snake! Ik ben benieuwd wat jij van dit nieuws vindt en natuurlijk ook welk toestel jou echt is bijgebleven. Van welk toestel krijg jij een nostalgisch gevoel? Laat het me hieronder weten!

BhB