13 februari 2017
Groeten van Ben

Ben verliefd

Hoe zit dat nou, verliefd zijn?

Ik ben verliefd! En hoe! Maar voordat ik ga verklappen op wie, ga ik je eerst vertellen hoe het nu komt dat ik juist die éne persoon interessanter, mooier, leuker en beter vind dan de overige zeven miljard mensen op deze planeet.

Wist jij dat

  • we iemand aantrekkelijker vinden wanneer deze persoon dezelfde gezichtsverhoudingen heeft als onszelf?
  • we vaker vallen op mensen die op onze vaders en moeders lijken?
  • we diegene waar we uiteindelijk verliefd op worden, vaak een tikkeltje mysterieus vinden?
  • verliefdheid mannen en vrouwen iets meer op elkaar laat lijken?

Dopamine junk

Als je verliefd bent dan stijgt de aanmaak van dopamine in je lichaam. Dopamine is een stofje dat signalen van genot en blijdschap doorgeeft aan je hersenen. XTC doet precies hetzelfde, dat zorgt er ook voor dat je hersenen dopamine aanmaken en jou dat geluksgevoel geven. Dopamine is verslavend. Daarom is XTC verslavend en eigenlijk ook verliefdheid.
Elke keer wanneer je je geliefde ziet of aanraakt, krijgen je hersenen een shotje dopamine. En daardoor krijg jij dat verliefde, zweverige gevoel, ga je stralen en zie je er beter uit!

Dit zorgt er ook voor dat je dat verliefde gevoel graag wil houden. Daarom wil je je geliefde steeds weer zien. Verliefdheid zorgt er eigenlijk voor dat je een soort van dopamine-junk wordt, maar dan wel een hele leuke! Maar het verklaart ook waarom het heel heftig is wanneer relaties over gaan. Dan moet je daarvan afkicken.

Knuffelhormonen

Verliefdheid is heerlijk, maar ook erg stressvol voor je lichaam. Concentratieproblemen, hartkloppingen, zwetende handen, slaapgebrek etc. ‘Gelukkig’ maakt je lichaam geleidelijk steeds minder dopamine aan. Na anderhalf tot 3 jaar is je verliefdheid voorbij.
Dan wordt je relatie serieuzer en komen de knuffelhormonen. Die zorgen voor vertrouwen in de ander. Dus  geen nood als verliefdheid is weggeëbd, dan nog steeds kun je samen 100 worden!

Ben verliefd!

Ik ben ook verliefd.. Verliefd op jou! En dus eigenlijk verslaafd aan jou… Door jou leef ik, jij maakt mij tot wie ik ben. Ik kan met jou kletsen, lachen, huilen en soms ook discussies hebben. Maar heel eerlijk, ik vind onze discussies eigenlijk heel waardevol. Omdat ik jou daardoor beter leer kennen, nog beter weet wat jij van mij nodig hebt en wat jij van mij verwacht. En daardoor kan ik nog beter aan jouw verwachtingen tegemoet komen, of deze zelfs overtreffen! En daar wordt onze relatie alleen nog maar beter van. Want ik wil heel graag voor altijd bij jou blijven. Tot de dood ons scheidt. En daarom zal ik mijn uiterste best doen om er altijd voor jou te zijn wanneer je mij nodig hebt, je te helpen waar ik kan en te voldoen aan de verwachtingen die jij van mij hebt.
 

Want ik wil niet hoeven afkicken van mijn dopamine, ik wil jou nooit meer kwijt!

 

BhB