20 januari 2017
Jetse

Ben zwanger

Na het lezen van de titel zal het waarschijnlijk niet als een verrassing komen dat dit een blog is over zwanger zijn. Als man zou je hier misschien niet zo snel op klikken, laat staan lezen, maar mocht je hier toch zijn geland, lees vooral door! Dit is namelijk speciaal een blog voor mannen, over apps die je nodig kan hebben tijdens de zwangerschap. De App Store en Play Store zitten vol met apps voor zwangere vrouwen en laten we eerlijk zijn, dat is helemaal terecht. Toch zijn er hier en daar apps die super handig zijn voor aanstaande vaders. Ben je straks voor het eerst vader, dan heb ik hieronder de 3 belangrijkste apps op een rijtje. 

Tuurlijk schatje

Ze zou maar ineens zwanger zijn, je vriendin, vrouw of Tinderdate van een paar weken terug. Wat nu? Ik heb natuurlijk wel eens gezien hoe aanstaande vaders omgaan met de transformatie naar vader op televisie maar een expert was ik natuurlijk niet. Ben niet van mening dat ik ooit een expert kan worden, die illusie moet je ook niet willen hebben. De app die mij heeft geholpen is Tuurlijk schatje, een app die gratis is en toch exact hetzelfde is als het boek (winkelprijs €15). Bij het opstarten van de app geef je aan wanneer de uitgerekende dag zal zijn en vervolgens ben je klaar om te gaan. Deze app geeft mij dagelijks op een in te stellen tijdstip een pushbericht. Bij het openen van dit bericht kom ik in de mooi ontworpen app. Niet baby roze of baby blauw maar mooi en strak Apple wit. En elke dag krijg ik tips die aansluiten bij wat er nu zou moeten spelen in mijn leven en in het bijzonder in die van mijn zwangere wederhelft. Af en toe beleef ik een geluksmomentje als het exact omschrijft waar wij op dat moment mee bezig zijn. Er zit humor in en vol met bruikbare tips. Wat mij betreft een must voor elke first time vader. 

Tuurlijk schatje app zwanger

Dreamdays

Dreamdays is niet persé een app die je alleen kunt gebruiken voor als je schatje zwanger is. Dreamdays (uit iTunes of Google Play) is een hele mooie aftel app die speciale momenten kan helpen aftellen. In het verleden heb ik deze app bijvoorbeeld gebruikt om de dagen naar mijn vakanties af te tellen, onze bruiloft en zelfs (jawel) de première van de vorige Star Wars film waar ik al jaren naar uit keek. Maar er is natuurlijk geen beter moment dan af te tellen naar de komst van de kleine. Uiteindelijk zal je altijd zien dat het kind erna of ervoor komt maar het geeft wel een beeld tijdens de zwangerschap. Moet je nog even wat kasten of een bed in elkaar zetten, muren schilderen of andere klussen doen, dan is deze app goed om in de gaten te houden.

Zwanger zijn en Deliveroo

Deze laatste tip is er een die je alleen op eigen risico kunt gaan gebruiken. Voor je het weet gebruik je hem namelijk 3 of 4 keer in de week en dat kost nogal wat. Doorgaans ben je als man natuurlijk de sjaak als je vriendin of vrouw zin heeft in wat lekkers. Maar op het moment dat de supermarkt gesloten is en ze is zwanger kun je maar beter deze app bij de hand hebben. Met Deliveroo kun je online eten bestellen, maar dan van een iets ander niveau dan de snackbar in buurt of zo’n grote pizzaketen. Ik geef toe, ik ben soms liever lui dan moe als het gaat om koken en ik bestel met heel veel liefde voor haar. 

Dit zijn drie apps die ik de laatste tijd steeds vaker gebruik. Natuurlijk zijn er nog veel meer en aangezien ik nog geen expert ben, ben ik benieuwd naar jouw ervaring! Welke apps moet ik zeker nog gaan installeren voor het zover is? Laat het achter in de reacties.

BhB