17 oktober 2019
Jan

Betaal je Google apps via je Ben factuur

Heb jij wel eens een betaalde app gekocht in de Google Playstore? Met gratis apps heb ik al jaren ervaring, maar had nog nooit een betaalde app aangeschaft. Ik vind het namelijk vervelend om mijn creditcard gegevens online te gebruiken. Sommige mensen zullen het misschien wat paranoïde van me vinden, maar ik houd er gewoon niet zo van om mijn creditcard gegevens het www in te sturen en er vervolgens maar op te moeten vertrouwen dat er geen misbruik van wordt gemaakt.

Tot voor kort had ik dus nog nooit een betaalde app aangeschaft in de Google Playstore, maar daar is deze zomer verandering in gekomen!

Apps betalen via je Ben factuur

Bij Ben hebben we namelijk iets nieuws voor je ontwikkeld in samenwerking met Google: je kunt nu betaalde apps aanschaffen in de Google Playstore en deze afrekenen met je Ben Telefoonrekening. Heb je geen creditcard, of wil je net zoals ik je creditcard gegevens liever niet online gebruiken? Geen probleem! Je kunt de app gewoon aanschaffen en betalen via je Ben telefoonrekening.

Handige betaalde apps

Deze zomer mocht ik het bij wijze van proef alvast proberen, en het kwam uitstekend uit dat ik testklant was: We waren op vakantie in Italië, en de babyfoon werkte niet goed. Ik heb toen voor een paar euro een appje aangeschaft in de Google Playstore dat van mijn telefoon een babyfoon kon maken. In een paar klikken was het geregeld, en onze zomeravonden waren gelukkig gered.

Kies je app uit!

Vanaf nu kun jij als Ben klant ook een app aankopen in de Google Playstore, en deze betalen met je Ben telefoonrekening! Ook films en games kun je op deze manier aanschaffen.

Wil je hier gebruik van maken? Selecteer dan de ‘app > film > game’ die je aan wilt schaffen. Bij de betaalopties zie je de optie “betalen via je T-Mobile / Ben factuur”. Als je die selecteert wordt er een bevestigings-sms naar je telefoon gestuurd. Daarna kun je de app downloaden. In de Ben-app zie je in de verbruiksstatus de kosten direct in je buiten-bundel kosten verschijnen, en de volgende maand staat je aanschaf op je factuur. Handig toch?

BhB