15 november 2016
Kaspar

Ben gek op #bordjeprik

Herken je dat ook?

Waarschijnlijk heb jij het ook weleens meegemaakt: een tafelgenoot die superdruk is met zijn mobiele telefoon tijdens jullie gezellige etentje. Met je beste vrienden, je vriendin, je kinderen of je collega’s bijvoorbeeld. Best een beetje ongepast toch?

80% van de Nederlanders ergert zich eraan

Uit Ben-onderzoek dat uitgevoerd is door DirectResearch blijkt dat 8 van de 10 mensen zich regelmatig ergeren aan tafelgenoten die geen enkel besef van ‘tafel-etiquette’ lijken te hebben. Dat etiquette-woord klinkt wat ‘zwaar’ wat mij betreft, maar ik kan me er wel in vinden. Het gebeurt mij zelf ook vaak genoeg.

Wat doe je ermee? #bordjeprik!

Je opvreten? Vol in de aanval gaan? Met een afkeurend vingertje wijzen? Of er gewoon een speelse draai aan geven? Die laatste optie is veruit mijn favoriet. In alles eigenlijk.

Dat is waarom ik het zo leuk vind dat Ben een grappige manier heeft gevonden om je tafelgenoten er weer helemaal bij te krijgen met hun aandacht: met #bordjeprik!

Hoe werkt #bordjeprik?

Het idee is simpel: wanneer je tafelgenoot tijdens het etentje de aandacht voor het etentje verliest, doe je er je voordeel mee door de lekkerste hapjes van zijn of haar bord af te prikken. Bij voorkeur ongezien, dit levert namelijk de leukste verrassingen op. Bekijk de video om te zien hoe #bordjeprik precies werkt:

Prik mee en deel jouw ervaring!

Ben nodigt iedereen uit om zijn eigen #bordjeprik ervaringen te delen. Hoe kreeg jij alle aandacht weer aan tafel? Deel jouw ervaring, foto, filmpje of verhaal met #bordjeprik en laat iedereen zien waar jouw aandacht liever naartoe gaat aan tafel!

BhB