19 maart 2019
Groeten van Ben

De Ben afkliktips

Vind jij dat je soms te lang op je mobiel zit? Dan heb ik een paar handige tips voor je. In de Ben afkliktips, heb ik 10 tips voor jou zodat je kunt genieten van de dingen om je heen in plaats van je telefoonschermpje.

Afkliktip 1: zet je meldingen uit

Word jij ook steeds afgeleid door meldingen op je telefoon? Dan heb ik een een goede afkliktip voor je: zet je meldingen lekker uit! Zo word je minder snel afgeleid en bepaal jij zelf wanneer en hoe vaak je naar je telefoon kijkt. Er zijn twee soorten meldingen, de rode bolletjes bij de app waardoor je ziet hoeveel nieuwe berichten je hebt, en de ‘push notification’ op de ontgrendelingsscherm van je toestel.

De rode bolletjes kan je uitschakelen in de instellingen van de verschillende apps onder het kopje ‘meldingen’. Daar kan je alle meldingen uitzetten! De ‘push notificaties’ op je ontgrendelingsscherm kan je uitzetten in de instellingen van je toestel. Voor Android kan je dit niet in je instellingen en Apps & Meldingen en voor iOS kan je dit vinden onder berichtgeving in je instellingen. Door deze uit te zetten kan je ongestoord genieten van de leuke dingen om je heen!

 

 

Afkliktip 2 : verwijder apps op vakantie

Hoe is het met jouw telefoonverslaving tijdens je vakantie? Dan heb ik een simpele oplossing voor je. Verwijder tijdelijk alle apps van je mobiel als je op vakantie gaat! Zo wordt je niet afgeleid en besteed je meer tijd aan de prachtige omgeving.

 

 

Afkliktip 3: koop een echte wekker

Pak ’s ochtends je partner in plaats van je telefoon. Zit jij in de ochtend ook uren op je mobiel nadat je wekker is afgegaan? Koop dan een wekker en laat je toestel lekker in de woonkamer achter. Zo wordt je geruster wakker en kan je eventueel genieten van je partner. Dat is toch veel leuker wakker worden?

 

 

Afkliktip 4: zet je geluid uit

Je kent het vast wel, zit je in een restaurant met je vriend of vriendin en tijdens jullie gesprek worden jullie de hele tijd gestoord door de geluidjes uit het toestel. Zet daarom op tijden die je met elkaar doorbrengt lekker het geluid van je toestel uit! Zo kan je lekker bijkletsen en genieten van elkaar.

 

 

Afkliktip 5: leg je mobiel op een onbereikbare plek

Ben jij zo’n Flappdrol die appt tijdens het fietsen? Het is niet alleen gevaarlijk voor jou, maar voor iedereen om je heen! Leg daarom je mobiel tijdens het fietsen op een moeilijk bereikbare plek. Zo kan je je toestel niet meer pakken en ben je lekker veilig op de weg.

 

 

Afkliktip 6: zet je mobiel op grijstinten

Het is bewezen dat je langer op je mobiel zit door de felle kleuren van je scherm. Daarom is het mogelijk om je mobiel op grijstinten te zetten. Zo is je mobiel minder aantrekkelijk en leg je hem sneller weg. Heb je een iOS toestel? Dan kan je de kleuren uitzetten door in je instellingen naar toegankelijkheid te gaan en in aangepaste weergaven de kleurfilters aan te zetten.

Op een Android toestel kan je de kleurmodus op ‘koud’ zetten waardoor de kleuren minder helder zijn. Ga hiervoor in je instellingen naar weergave en kleurmodus.

 

 

Afkliktip 7: meten is weten

Meten is weten, zeggen ze weleens. Door zelf te onderzoeken hoe vaak jij op je toestel zit en welke apps jouw aandacht het meest trekken, kan je hierop inspelen. Wil jij weten hoelang jij op je scherm zit? In deze blog heb ik op een rijtje gezet hoe jij jouw schermtijd kan bijhouden.

 

 

Afkliktip 8: koop een horloge

Bekijk jij ook altijd de tijd op je mobiel? En blijf je dan toch net iets langer in je toestel hangen dan afgesproken? Voorkom dat je je mobiel oppakt en koop een echte horloge om de tijd bij te houden! Je kan het ook lekker gezellig vragen aan iemand in de buurt.

 

 

Afkliktip 9: leg je mobiel op één meter afstand

Één meter lijkt weinig, maar voor het pakken van je mobiel op momenten dat je het eigenlijk niet nodig hebt is dit toch een drempel. Daarom deze hele simpele tip, leg je mobiel op één meter afstand.

 

 

Afkliktip 10: stel tijdslimieten

Wist je dat je een tijdslimiet kan instellen voor je apps. Zit jij bijvoorbeeld te lang op Instagram en wil je per dag maximaal 30 minuten hierop zitten? Dan kan je dit instellen met behulp van verschillende apps. Lees in dit artikel hoe jij tijdslimieten instel.

 

 

Met deze 10 afkliktips kan jij wat bewuster omgaan met jouw mobiele telefoon. Zodat je op den duur kan genieten van de mensen en dingen om je heen! Welke afkliktip pas jij gelijk toe?

DhD