6 februari 2019
Hadassa

De Huawei P Smart 2019 getest

In december 2018 kwam de nieuwe Huawei P Smart 2019 op de markt. De productfoto van dit toestel trekt door de foto gelijk de aandacht. Huawei belooft veel mooie features voor dit toestel, ik was erg nieuwsgierig en heb hem even mogen testen. Lees in deze review mijn eerste bevindingen van dit nieuwe toestel van Huawei.

Als je de telefoon voor het eerst uitpakt

Huawei P Smart 2019Ik mocht de kleur Aurora Blue testen. Het eerste wat ik dacht toen ik de telefoon vast had: Wauw, wat een kleur! Normaal ga ik op zoek naar mooie hoesjes om mijn telefoon op te vrolijken. Maar voor deze telefoon zou ik gaan voor een doorzichtig hoesje, zodat je de prachtige kleur kan blijven zien! Het kleurverloop van donkerblauw naar zeegroen is in het echt net zo mooi als op de foto. Hij is ook mooi glimmend, je kan hem bijna gebruiken als spiegel!

De telefoon is verder lekker licht en slank. Hij ligt comfortabel in de hand. Hij is iets groter dan ik gewend ben met mijn huidige smartphone (iPhone X), maar hij past gelukkig wel in mijn broekzak. De broekzakken van vrouwenbroeken zijn vaak wat kleiner, daarom controleer ik altijd even of het wel past voordat ik een nieuwe smartphone koop. Wel zo handig ;)

Deze telefoon heeft geen home-knop op de voorkant. Hij is dus geheel te bedienen met een touchscreen. Als je dit niet hebt bij je huidige telefoon moet je hier misschien even aan wennen. Maar uit ervaring kan ik zeggen dat het heel snel went! Het slanke model is heel mooi, maar hij voelt wel beetje fragiel aan. Ik zou er voor de zekerheid een (doorzichtig J) hoesje omheen doen.

Aan de zijkanten van het toestel zit een kleine rand, hij is van boven tot beneden helemaal schermvullend. Wat ik heel mooi vind bij dit toestel is dat er een mini-notch aan de bovenkant zit voor de camera. Hierdoor wordt de voorkant optimaal benut voor het mooie scherm.

Het toestel in gebruik

Na het opstarten wordt je begeleid door een stappenplan waarbij je de eerste instellingen naar jouw wens instelt, dit gaat heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk! Het scherm reageert heel goed en snel op mijn vingeraanrakingen. Hij is niet te gevoelig, maar reageert toch snel. Aan de achterkant van de telefoon zit een vingerafdrukscanner. Ze hebben goed nagedacht over de plek van deze scanner, want je kan hem gemakkelijk met je wijsvinger ontgrendelen als je hem vast hebt. Natuurlijk kan je hem ook ontgrendelen met gezichtsherkenning of een pincode. Hij herkent mijn vingerafdruk super snel, waardoor hij direct ontgrendelt als ik hem oppak. Super gebruiksvriendelijk dus!

Foto’s maken met de Huawei P Smart 2019

Bokeh filter Huawei P Smart 2019Ik vind het altijd belangrijk dat ik ook mooie foto’s kan maken met mijn smartphone. Met de Huawei P Smart 2019 zit je helemaal goed. Op de achterkant zit een dubbele camera zodat je makkelijk leuke foto’s maakt waar je kan spelen met de diepte. Op deze foto is het voorste cakeje scherp, maar de tekst op de achtergrond is wat wazig. Ook de selfiecamera is super scherp! Hierbij zitten ook wat extra features om je selfies extra mooi te maken. Bijvoorbeeld met de Bokeh-filter waardoor je gezicht mooi scherp is en je achtergrond wat wazig. Ook hoef je geen photoshopskills te hebben om perfecte selfies te maken, want de ‘schoonheidsfilter’ haalt subtiel wat oneffenheden weg. De intensiteit van de schoonheidsfilter kun je trouwens helemaal zelf instellen.

Wat krijg je bij je bestelling?

In het doosje zit een oplaadkabel, oordopjes (niet in-ear, maar normale. Deze zitten super prettig!), een quickstart guide en een pinnetje om je simkaart in en uit je toestel te halen.

De Huawei P Smart 2019 is een dikke aanrader dus. Bovendien heeft hij een leuk prijskaartje! Lees meer over de Huawei P Smart 2019 of de nieuwe Huawei P Smart 2020 op de website van Ben.

DhD