2 december 2017
Dennis

Crasht jouw iPhone ook sinds vannacht? Zo los je de iOS 11 datumbug op!

Je werd vanochtend wakker en zag dat je iPhone om de 3 minuten uitviel of niet bruikbaar was. Niets mocht baten en misschien heeft je iPhone er zelfs nog steeds last van. Een aanval op Apple? Een hack? Zijn mijn gegevens wel veilig? Maak je geen zorgen! Het is maar een kleine bug in iOS, namelijk dat datumbug. Hier lees je hoe je het oplost.

Je bent gelukkig niet de enige! Dit gebeurt op dit moment wereldwijd met alle iPhones die op iOS 11 draaien. Het probleem ligt aan bepaalde meldingen of notificaties die apps geven. Bij de ‘dagelijkse notificaties’ wordt het beginscherm opnieuw geladen waardoor de iPhone tijdelijk niet meer bruikbaar is. Vervolgens wordt er weer om je toegangscode gevraagd. Dit gebeurt om de paar minuten waardoor je iPhone constant niet bruikbaar is.

Er zijn een aantal tijdelijke oplossingen:

  • Schakel meldingen uit van apps die je dagelijkse meldingen geven
  • Zet de datum van je kalendar even een weekje terug.

Dit zijn echter tijdelijke oplossingen. Gelukkig heeft Apple al een bugfix gereleased, iOS 11.2. Mocht je in de gelegenheid zijn deze te installeren dan is het probleem dus opgelost! Anders zijn bovenstaande tijdelijke fixes wellicht een uitkomst.

Wel fijn dat ze de bug in het weekend gepland hebben hè? Anders waren we allemaal massaal te laat op school en werk. Mocht je er toch niet uitkomen dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met onze klantenservice en op social media met ons webcareteam.

Fijn weekend allemaal! 

ChC