17 november 2017
Stijn

De iPhone 6, nieuw of refurbished?

Refurbished, wat is dat? Het is eigenlijk veel meer telefoon voor je geld en niet van nieuw te onderscheiden. Benieuwd wat het nog meer inhoudt? Lees dan verder.

Wat houdt refurbished nu precies in?

Goede vraag want er is niet direct één antwoord. In essentie zijn refurbished toestellen tweedehands telefoons maar dan weer helemaal opgeknapt. In hoeverre ze zijn opgeknapt hangt weer af van de aanbieder. Ben biedt toestellen aan die als nieuw zijn, je zal geen krasje kunnen vinden. Maar er zijn ook aanbieders die licht gebruikte toestellen verkopen. Dat gevoel zal je bij de telefoons van Ben niet hebben. Ik heb al flink wat iPhones in handen gehad en zou bij deze telefoon niet doorgehad hebben dat het geen nieuw toestel was, als ik de sticker van Tech2Com op de voorkant niet had gezien. Zelfs het doosje lijkt compleet op het origineel, en je zal ook niet de originele accessoires missen want er zit gewoon een originele Apple oplader, kabel en koptelefoon bij. Zeker dit laatste ontbreekt nog wel eens bij refurbished toestellen maar bij deze telefoon merk je geen verschil met een nieuw model. Zelfs de behuizing van het toestel is nieuw er zullen daarom nooit krassen of andere beschadigde plekken op het toestel zitten.

Is het een goede telefoon?

Om een vervend Android gebruiker een Apple toestel te laten testen is niet helemaal logisch. Het was voor mij dan ook even wennen om met een iPhone aan de slag te gaan maar de refurbished iPhone 6 is zeker een goede keuze. Bij Android kan het nog wel eens moeilijk zijn om de nieuwste versie te installeren maar bij Apple krijgt zo’n beetje elk toestel het nieuwe besturingssysteem zo ook de iPhone 6. Verder is het toestel van alle gemakken voorzien: een goede batterijduur, een mooie camera en een vingerafdrukscanner.

Wordt je volgende telefoon dan toch een iPhone?

Apple zet met iOS 11 een heel mooi systeem neer. Het ziet er niet alleen mooi uit, het werkt ook nog eens allemaal soepel. Bovendien hoef je geen tech nerd te zijn om je telefoon in te stellen of te gebruiken. Maar aangezien ik het juist leuk vind om te knutselen met mijn telefoon zal ik nog wel even bij Android blijven. Toch wordt de refurbished iPhone 6 wel heel aantrekkelijk aangezien deze niet van nieuw te onderscheiden is!

Wil jij meer weten over mijn Apple iPhones? Bekijk dan onze pagina met al mijn iPhones.

DhD