5 december 2018
Hadassa

De Samsung Galaxy A7 2018 getest

Om jou wat meer te vertellen over de Samsung Galaxy A7 2018, mocht ik het toestel een tijdje gebruiken. Sinds oktober 2018 is de A7 op de markt gebracht, een nieuw toestel die ik even onder de loep mag leggen! In deze review neem ik jullie mee in mijn eerste bevindingen over dit nieuwe toestel van Samsung.

Eerste indruk van de Samsung Galaxy A7 2018

Samsung Galaxy A7In het doosje zit het toestel netjes geseald. Naast een ‘Quick start guide’ zit er in het doosje een oplaadkabel, stekker, oortjes en een pinnetje om de sim kaart te vervangen. Mijn eerste indruk toen ik de telefoon vast had was toch dat het een groot toestel is (159.8 x 76.8 x 7.5 mm). Dit is niet per se een minpunt, maar wel even wennen. Gelukkig past hij nog ouderwets in mijn broekzak. Daarnaast is hij lekker dun en licht. Ondanks dat ‘ie aan de grote kant is ligt hij wel lekker in de hand. Een voordeel van zo’n groot scherm is natuurlijk dat je veel apps kwijt kunt en zo alles binnen handbereik hebt. Ook het kijken van foto’s en filmpjes is een feestje met zo’n groot scherm.

Bij het opstarten van deze telefoon word je begeleid door een aantal stappen waarbij je ook moet kiezen voor een ontgrendelingsmethode. Bij deze A7 kun je kiezen voor een gezichtsherkenning, pincode of vingerafdrukscan. Echter zit er geen knop meer onderaan op het scherm waardoor de vingerafdrukscan is verplaatst naar de zijkant van het toestel.

Drievoudige camera

Samsung Galaxy A7Wat ik bijzonder vond aan deze telefoon, is dat deze wel drie camera’s heeft op de achterkant. Zo kan het toestel de foto een extra dimensie geven. Het proberen waard! Het effect zie je op deze foto die ik met de Samsung Galaxy A7 gemaakt heb.

Je kan met een tikje op het scherm het onderwerp selecteren dat je graag scherp op de foto wil hebben. De achtergrond vervaagd dan automatisch waardoor het lijkt alsof deze foto met een professionele camera is genomen. Dit kan trouwens ook in de selfie-modus. Ga je liever voor een gekke foto? Op de A7 staan een aantal leuke filters én stickers in de camerafunctie. Perfect voor een selfie met hondenoren. Daarnaast kan je zelfs in het donker de mooiste foto’s maken met de ‘low light mode’. Zo komen de kleuren ook in de avonden mooi naar voren.

Voor al deze mooie foto’s heb je natuurlijk ook opslag nodig. Dat heeft de A7 voldoende, dit toestel heeft namelijk standaard 64GB interne opslag. Dit is ruimvoldoende om al je foto’s en video’s op te bewaren. En mocht het toch zover komen dat je geheugen vol raakt, kan je het toestel altijd uitbreiden met een SD-kaart.

Perfect voor een dagje uit

Als je graag op stap gaat en het leuk vindt om veel foto’s te maken, dan is de Samsung Galaxy A7 zeker geschikt. Dit toestel heeft een batterij capaciteit van 3300 mAh, hier kan je flink mee vooruit. Je kunt hem gemakkelijk de hele dag gebruiken met aan het einde van de dag nog wat batterij over te houden! Zo kan je aan het einde van de dag ook mooie kliekjes maken met de nachtmodus.

Zoek je dus een groot toestel met een goede camera en prima batterij? Dan is de Samsung Galaxy A7 wat voor jou. En dat allemaal voor een budgetprijsje. Je bestelt hem hier bij Ben.

DhD