13 december 2018
Michael

De top 5 telefoons van Ben

December is de maand van de feestdagen en natuurlijk een overzicht van het afgelopen jaar. Maar welke toestellen staan in de spotlight van Ben? Om je hierbij te helpen heb ik mijn top 5 telefoons van 2018 voor je op een rijtje gezet. En je hebt ook nog extra geluk, tot en met 30 december profiteer je ook nog van onze extra voordelige aanbiedingen tijdens de Ben prijsbewust weken.

iOS of Android?

Top 5 telefoons van BenDe belangrijkste vraag bij de aanschaf van een nieuwe telefoon is of je de voorkeur hebt voor het ‘gesloten’ iOS besturingssysteem van Apple iPhone of het ‘open’ Google Android besturingssysteem dat door bijna alle overige toestelfabrikanten gebruikt wordt.

Hoewel deze voorkeur natuurlijk vooral erg persoonlijk is, zijn er wel een paar belangrijke verschillen om rekening mee te houden. Ga je voor maximale gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en eenvoud kom je wat eerder bij de iPhone uit. Nadelen daarentegen zijn de beperktere flexibiliteit doordat je voor een optimaal gebruik van je toestel vast zit aan de (betaalde) diensten van Apple zoals bijvoorbeeld opslag van je bestanden in iCloud. Met Google Android heb je naast een zeer gebruiksvriendelijk besturingssysteem meer flexibiliteit en mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het voordelig uitbreiden van je interne opslag met een geheugenkaartje en via je Gmail account kan je meer diensten gratis gebruiken. Veel toestelfabrikanten kiezen ervoor om hun eigen ‘sausje’ over Android heen te gooien met aanpassingen qua lay-out en bij toepassingen. Het nadeel hiervan is dat het vaak wat langer duurt voor je telefoon voorzien kan worden van de laatste versie van Android.

Nummer 1 en 2: Huawei P20 Lite en de iPhone 7

Ga jij voor Google Android? Dan is de Huawei P20 Lite de absolute aanrader met verreweg de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met een 5,8 inch scherm, dat niet te groot en zeker niet te klein is, heeft het toestel niet alleen een zeer hoge scherpte met een resolutie van 2280 x 1080 pixels, maar doordat er geen randen zijn blijft het toestel nog heel handzaam. De geavanceerde (dubbele) camera, de ruime 64 GB interne opslag en de grote 3000 mAh accu capaciteit maken dit toptoestel compleet.

Wil jij toch voor een Apple iPhone gaan? Laat je dan niet snel verleiden door de nieuwere modellen zoals de iPhone 8, iPhone X, iPhone XR of zelfs iPhone XS, maar denk aan je portemonnee en ga voor de iPhone 7. Hoewel er dus al veel nieuwe modellen zijn, kan de iPhone 7 nog perfect mee in de huidige tijd qua specificaties, gebruik, design en dat voor een veel lagere prijs. Zo ben je dus lekker prijsbewust bezig! De verschillen in specificaties met de iPhone 8 zijn minimaal en merk je nauwelijks bij het dagelijks gebruik. De verschillen met de iPhone X modellen zijn natuurlijk (vooral met het scherm) wel wat groter, maar deze toestellen zijn dan ook meer dan twee keer zo duur…

Nummer 3: Samsung Galaxy S8

Bij Samsung zie je ook vaak dat de nieuwe topmodellen niet super vernieuwend zijn tegenover het topmodel van het jaar daarvoor. Het voordeel daarvan is dat wij vaak het een-na-laatste model voor een zeer voordelige prijs kunnen aanbieden en dat je dan zeker niet met een ‘verouderd’ toestel rondloopt. Qua specificaties lopen de topmodellen van Samsung altijd voorop, bijvoorbeeld met de kwaliteit van het scherm en camera, maar ook als het gaat om de opslag, camera, snelheid en prestaties van het toestel. Wil je een geavanceerd toestel, maar wel voor een budgetvriendelijke prijs ga dan zeker voor de Samsung Galaxy S8.

Nummer 4: Nokia 7.1

Nokia is weer terug van weggeweest! Als voormalig marktleider heeft Nokia door een aantal verkeerde keuzes de overstap naar de smartphone wereld gemist. Na een mislukt avontuur met Microsoft Windows was het merk zelfs helemaal van de markt verdwenen. Gelukkig is Nokia nu weer helemaal terug. Niet alleen omdat het natuurlijk heel zonde zou zijn als zo’n merk helemaal zou verdwijnen, maar vooral omdat de toestellen zich erg goed weten te onderscheiden van andere merken. Naast een zeer mooi en degelijk design, zijn de Nokia telefoons voorzien van de meest pure en eenvoudige software versie met Android One. Hierdoor is de telefoon altijd snel voorzien van de allerlaatste updates. Na aanschaf van de Nokia 7.1 ontvang je nu bovendien 50,- euro retour op je rekening van Nokia!

Nummer 5: Sony Xperia XA2

Over mooie merken gesproken mogen Sony telefoons absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Met de Sony Xperia XA2 ben je naast alle up-to-date specificaties verzekerd van een zeer luxe en mooie afwerking van het design van het toestel. De telefoon weet zich echter nog het meeste te onderscheiden met de zeer hoogwaardige en geavanceerde camera. Zowel voor het maken van scherpe foto’s, hoge prestaties met een snelle opstartsnelheid als handige extra zoals een groothoekfunctie bij de selfie lens.

Wat vind jij van deze top 5 telefoons van Ben?

Een breed scala aan toestellen dus, zit jouw favoriet ertussen? Bezoek voor meer informatie en prijzen over deze en al onze andere modellen ons toestelovericht!

DhD