3 oktober 2017
Bianca

De virtuele assistent van Samsung: Bixby

Sinds kort heb ik een Samsung en een aantal weken geleden kreeg ik ineens een update van Bixby, en daar was ‘ie dan ineens, mijn eigen virtuele assistent! Maar wie is Bixby en wat kan hij allemaal voor je betekenen? Ik zet het hieronder voor je op een rijtje.

Wie is Bixby

Als je het hem zelf vraagt, zegt hij (in het Engels): I‘m a smart interface designed for your apps. I even know some raps. And I can rhyme too! Dus als je dan vraagt: rap for me, dan gaat hij voor je rappen. Hartstikke leuk dus, je kan de linker knop op je S8 ingedrukt houden en hem vragen wat je wil. Hij voert dan de opdracht uit of zoekt iets voor je op internet. Jammer genoeg is Bixby er alleen in het Engels. Hopelijk komt er binnenkort een Nederlandse versie.

Waar kun je Bixby voor gebruiken?

Met Bixby kun je je telefoon makkelijk bedienen. Je kan bijvoorbeeld zeggen: Hey Bixby, make an appointment for the 22nd of November 5pm for diner. En hij zet de afspraak in je agenda. Hij kan eigenlijk alle functies van je telefoon bedienen. Dit is vooral handig als je bezig bent en je wil snel iets instellen. Wanneer je je camera gebruikt via Eyevision van Bixby, kun je een foto van voorwerpen maken die Bixby herkent. Dus wanneer je iemand met leuke schoenen ziet lopen, maak je er een foto van en Bixby zoekt op internet de schoenen voor je op. Helaas zijn in Nederland de functies nog wat beperkt, maar er zullen vast nog veel updates aankomen. Dus hopelijk kun je dan ook meteen de juiste schoenen op Zalando bestellen.

          

De toekomst van Bixby

Het is nog niet duidelijk over hoe Bixby verder ontwikkeld zal gaan worden. Maar volgens Samsung kan de virtuele assistent in alle apparaten met microfoon en internet geïmplementeerd worden. Bixby werkt via de cloud, al je apparaten waar Bixby in zit kunnen dus met elkaar worden verbonden. Je zou dan in principe aan je magnetron kunnen vragen of Bixby je wekker op je telefoon uitzet, zodat je de volgende dag uit kan slapen!

DhD