29 september 2017
Sam

Een hele dag overleven zonder oplader

Irritant hè, als je geen muziek meer kan luisteren in de trein omdat je telefoon leeg is. Ik heb er vaak genoeg last van. Hoe langer ik mijn telefoon heb hoe sneller mijn batterij leeg gaat. Het lijkt wel of hij elke dag eerder wil gaan slapen.. Ik moet toegeven, soms is het toch wel even lekker rustig zonder telefoon, maar als je hem écht nodig hebt is een lege batterij toch wel super vervelend. Daarom heb ik enkele tips verzameld om je batterijduur te verlengen. 

Zet de batterijbesparing aan.

Door deze functie aan te zetten, schakel je de achtergrond apps uit, wordt de helderheid van de telefoon iets verlaagd (deze kan je handmatig weer verhogen als je hier behoefte aan hebt) en gaat de schermhelderheid omlaag. Dit verschilt natuurlijk per telefoon, maar vaak zijn het deze dingen en die kunnen al veel aan de levensduur van je batterij veranderen. Last heb je hier niet van, ik heb vrijwel altijd mijn batterijbesparing aan. Het enige wat mij af en toe irriteert is dat mijn Facebook filmpjes niet meer automatisch afspelen als ze op je tijdlijn staan. Van een ramp kunnen we dan geloof ik niet spreken.

Trilfunctie uit

De trilfunctie van je telefoon kan net het verschil maken of je thuis nog gaat halen met een uitgevallen telefoon of niet. Wanneer er continu berichtjes binnen stromen en je telefoon moet telkens trillen, verbruikt dit meer batterij dan wanneer je geluid heel zacht staat. Het allerbeste is natuurlijk je telefoon uit zetten, is soms zelfs nog even lekker rustig ook.

Bescherm je telefoon tegen de zon of hete ruimtes

Waarschijnlijk heb je het zelf al wel gemerkt dat je telefoon slechter presteert als hij in de zon heeft gelegen. Dit komt door de processor, deze is warmte gevoelig en zal om een oververhit toestel te voorkomen zijn prestaties verlagen als hij warm wordt. De batterij zal zichzelf ook beschermen een laadt minder snel op en wordt langzamer. Toch kan langdurige warmte zorgen voor blijvende schade aan de batterij.

Zet je locatievoorzieningen uit

Veel apps gebruiken locatievoorziening om beter te functioneren. Ik zet mijn locatievoorziening alleen aan als ik een app gebruik die dat echt nodig heeft. Hiermee voorkom ik dat hij de hele dag aanstaat en mijn batterij leeg zuigt.

Sluit je apps nadat je ze hebt gebruikt

Zoals ik eerder al zei, maken apps op de achtergrond gebruik van je netwerk. Dit gebruikt ongemerkt veel energie. Je kan dit voorkomen door je apps volledig af te sluiten. Op een Android toestel doe je dit door het vierkantje in te drukken en de apps te sluiten. Op een iPhone doe je dit door de home button twee keer in te drukken en de apps te sluiten.

Zet de vliegtuigmodus aan

Door de vliegtuigstand aan te zetten worden er enkele functies uitgezet, zoals de wifi en je netwerk. Je telefoon stopt dan met het constant zoeken naar netwerken en verbindingen wat veel batterij bespaart. Let op, als je deze functie aan zet kan je ook niet gebeld worden of zelf bellen.

Ook is de vliegtuigstand handig als je kort de tijd hebt om je telefoon op te laden. Met de vliegtuigstand aan laadt je telefoon veel sneller op.

En de allerbeste tip: zet je telefoon gewoon even uit en geniet van de mensen en de omgeving om je heen.

EhE