25 maart 2016
Mariska

Eenmaal, andermaal…. verkocht!

Als ik mijn kledingkast open, zie ik het gelijk al. Die ene jeans die ik toen zo graag wilde hebben, maar nu nooit meer aan heb. De schoenen die eigenlijk te groot zijn en nog glimmend in de kast staan zonder dat ik ze heb gedragen. Best zonde. Ondertussen droom ik alweer weg van de volgende dingen op mijn verlanglijstje, zoals die mooie tas die ik ooit hoop te kunnen kopen, maar dan wel tegen een mooi prijsje. Herken jij dit ook? United Wardrobe kan jou dé oplossing bieden.

Ben bewust

United Wardrobe; een sociale mode-marktplaats, waar je op een bewuste en veilige manier kan handelen. Je verkoopt vanuit jouw kledingkast, of koopt uit die van een ander. Een item uit elkaars kledingkast ruilen kan overigens ook. Bij United Wardrobe verenigen mode-volgers, vintage-lovers én koopjesjagers zich. Elk kledingstuk verdient toch een tweede kans.

Kledingkast geopend!

Na registratie via http://www.unitedwardrobe.com/ of via de app, kan je direct aan de slag. Als koopjesjager zet je je zoektocht in via een zeer uitgebreide zoekfunctie. Als verkoper daarentegen vul je jouw kledingkast met items die je wilt verkopen. Behalve kleding of schoenen, kan dit ook een hippe accessoire zijn. Kleur, merk, maat, en minstens 1 duidelijke foto, alles vul je netjes in. Oh, en vergeet niet aan te geven of het item ‘nieuw’, ‘zo goed als nieuw’ of ‘gebruikt’ is.

‘Volgen’ en ‘liken’

Handig is ook de optie om mede-(ver)kopers en/of items te volgen en liken. Je ontvangt dan direct een notificatie wanneer er een nieuw item is plaatst of de prijs is aangescherpt. Heb je een vraag over een bepaald item, dan reageer je via de openbare reageer-functie. Wel zo transparant en eerlijk! Zo houdt United Wardrobe oneerlijke verkopen en onderhands handelen goed in het vizier. Als service wordt een kleine vergoeding berekend (10% van de verkoopprijs).

Verkocht!

Dan ineens komt het bericht; je te groot gekochte schoenen hebben een nieuwe eigenaar gevonden. De koper heeft het item afgerekend via United Wardrobe. Het geld wordt veilig voor je vastgehouden. Als verkoper dien je de schoenen binnen 5 werkdagen op te sturen. Besluit de nieuwe eigenaar de schoenen te houden, dan ontvang je binnen 24 uur je geld. En geen verplichtingen, want net als bij het kopen via een (online) shop heeft de koper de mogelijkheid het product te retourneren.

Met United Wardrobe heb ik weer een leeg plekje in mijn kledingkast gecreëerd. Wat heb jij nog in de kast liggen, zonder dit te dragen? En heb jij leuke tips op dit gebied?

EhE