18 oktober 2016
Coen

Gebruik Google maps zonder veel internet te verbruiken

4 stappen om jou Google map te downloaden

Google maps werkt via GPS en internet. De GPS zoekt jou locatie op en het internet laad de kaart zodat jij alle straten en wegen kan zien op jou mobiele telefoon. Toen ik laatst naar Amsterdam ging had ik geen zin om veel te betalen voor internet dat ik verbruik om met Google maps door Amsterdam te lopen. Toch wilde ik de stad verkennen zonder moeilijk te doen met een papieren kaart, dus voor dat ik vertrok heb ik de kaart van Amsterdam en omgeving gedownload via Google maps. Het is mogelijk om bijna heel Nederland te downloaden op je mobiele telefoon. Dus Amsterdam was een makkie. Hieronder laat ik zien hoe jij een kaart kan downloaden via Google maps:

Stap 1: Zorg dat je op de Wi-Fi zit en druk vervolgens op de menuknop in Google maps

Stap 2: Druk op de knop Offline gebieden

Stap 3: Druk op de knop aangepast gebied                       

Stap 4: Kies welk deel van de kaart jij wil downloaden
 

Let op voordat jij jou kaart gaat downloaden via Google maps

Met de 4 simpele stappen van hierboven ben jij klaar om offline op stap te gaan. Wel zijn een paar punten waar jij op moet letten als je een kaart offline download. Aller eerst zorg dat je alleen een kaart download als je op de WI-FI zit. De kaart downloaden van alleen Den Haag is een paar 100 mb maar heel Nederland te zien in de afbeelding boven is bijna 2 gigabyte. Let dus op anders is jou internet bundel snel op.
Ook moet je rekening houden met hoeveel geheugen jou mobiele telefoon nog beschikbaar heeft om een kaart te downloaden. Op de foto is te zien dat op mijn mobiel nog 35 gigabyte over is. Genoeg dus om deze kaart te downloaden. Let ook op dat de kaart ongeveer 30 dagen wordt bewaard. Daarna moet je de kaart een update geven. Hiervoor is ook internet nodig. Ook hiervoor is het handig om WI-Fi te gebruiken. Als jij de kaart succesvol hebt gedownload dan is deze klaar voor gebruik.

Gebruik vanaf nu je Google maps offline

Wanneer jij geen internet wil gebruiken en weet dat je de kaart offline hebt gedownload kan jij al jou internet uit zetten. WI-Fi en 3/4G. De app kan je nu gebruiken zonder dat het jou internet kost. Dus ook in het buitenland. Veel plezier met jou tripjes en reizen. Laat je weten of het lukt?

Wil je meer tips voor een zorgeloze vakantie of stedentripje zie dan de blog van Bart:
https://www.ben.nl/blog/6-tips-voor-een-zorgeloze-vakantie

      

GhG