4 juni 2019
Peter

GETEST: Huawei P30 Lite

Op 16 april 2019 kondigde Huawei zijn nieuwste telefoon aan, de Huawei P30 Lite. Deze telefoon is onderdeel van de P30 serie samen met de Huawei P30 en P30 Pro. Met deze nieuwe serie sluit Huawei het succes af van de P20 serie die in 2018 werd gelanceerd. Vanuit Ben mag ik dit toestel testen en ben benieuwd wat deze telefoon mij te bieden heeft.

Telefoon specificaties

Net als met elke versie van een Huawei telefoon in de Lite serie is ook dit toestel geen kleine jongen. Met zijn 128 GB interne opslag heb je voorlopig genoeg ruimte om al je video’s en foto’s op te slaan. Mocht dit niet genoeg zijn dan heb je de optie om het toestel uit te bereiden met een externe geheugenkaart tot 512 GB (niet meegeleverd). De accu heeft een grote capaciteit van 3340 mAh, wat groter is dan bijvoorbeeld de accu van de Apple iPhone XS met 3000 mAh.

Het scherm van 6,15 inch is groot in formaat en makkelijk in het gebruik bij het bezoeken van een website of het maken van foto’s. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1080 x 2316 pixels, wat in de praktijk prima overkomt maar wel duidelijk het verschil laat zien met de P30 en P30 Pro. Dit mogelijk door het gebruik van een ander scherm bij de Lite versie, bijvoorbeeld door het ontbreken van het Gorilla Glass.

Ben je op zoek naar een goede telefoon om ook mooie foto’s mee te maken? Dan ben je bij Huawei aan het goede adres, ook deze P30 Lite weet hele mooie foto’s neer te zetten. In totaal heeft deze telefoon drie camera’s aan de achterkant met 48(!), 8 en 2 megapixels. Aan de voorkant is een camera geplaatst van maar liefst 24 megapixels, ideaal voor de beste selfies natuurlijk!

Huawei P30 Lite met abonnement

Bij Ben is deze telefoon met abonnement te krijgen in de volgende kleuren:
- Midnight Black (zwart)
- Pearl White (wit)
- Peacock Blue (blauw)

Je kan er voor kiezen om je telefoon per maand te betalen, in één keer of deels in één keer en de rest per maand. Alle contracten met dit toestel lopen 24 maanden en zijn te kiezen met verschillende databundels en belminuten/sms. Nieuwsgierig? Bekijk hier dan het aanbod van Ben.

Huawei P30 Lite getest

Dit toestel is niet de eerste telefoon van Huawei die ik in mijn handen heb gehad. Net als de andere Lite versies heeft Huawei ook met deze telefoon weer een mooi toestel neergezet. Het verschil tussen de Lite en de ‘normale’ P series is te zien en te voelen aan de behuizing, maar zeker niet storend. Daarbij zijn de specificaties natuurlijk iets minder dan een andere telefoons uit de P serie. Uiteindelijk is dit ook terug te zien in de prijs aangezien de P30 2x zo duur is als de P30 Lite. Een prima telefoon dus met uitstekende accu en mooi camera’s!

Ben jij geïnteresseerd? Bekijk dan het aanbod op ben.nl 

GhG