18 juni 2019
Hadassa

GETEST: Samsung Galaxy A40

De Samsung Galaxy A40 zit sinds kort in het assortiment van Ben. Ik mocht de zwarte versie een tijdje gebruiken om te testen. Tijd voor een review! Ik vertel je graag mijn eerste bevindingen met de Samsung Galaxy A40.

Eerste indruk van het toestel

Ik gebruik zelf elke dag een iPhone. Toen ik de Samsung in mijn handen kreeg, was het eerste wat mij opviel het gewicht. Deze is namelijk heel licht in vergelijking tot wat ik gewend ben! Het toestel oogt verder veel luxe: hij is mooi, dun en heeft een prettig formaat. Hij is groot genoeg om mooie foto’s te maken en filmpjes op te bekijken, maar niet zo groot dat hij niet in mijn broekzak past en daarom lekker in de hand ligt. De achterkant van deze Samsung Galaxy A40 is zwart, maar als ik hem heen- en weer beweeg zie ik een regenboogwaas. Dit geeft de telefoon een speciale touch.

Bij het aanzetten van de telefoon was ik verbluft door de scherpe, heldere kleuren van het toestel. Het scherm is lekker rand-vullend, er zitten aan de boven- en onderkant geen knoppen. Er zit een kleine inkeping aan de bovenkant waar de camera in zit.

De Samsung Galaxy A40 in gebruik

Het scherm is erg gevoelig. Dit is wel fijn, want dan reageert het scherm lekker snel op je aanrakingen. Maar, wanneer het scherm aanstaat en ik hem oppak van de tafel, reageert hij ook bij aanrakingen aan de zijkant van het scherm. Hierdoor kan het zijn dat je per ongeluk een app opent.

Ontgrendelen gaat lekker soepel met gezichtsherkenning. Mocht je hier niet zo’n fan van zijn, kan je ook een vingerafdrukscanner instellen. De scanner zit aan de achterkant van het toestel. Ik heb hem ingesteld met mijn wijsvinger. Het instellen van de scanner duurt niet zo lang en hij ontgrendelt supersnel. Natuurlijk kan je ook meerdere vingers instellen, als je wil dat andere mensen ook het toestel kunnen gebruiken. De batterij van de Samsung Galaxy A40 is prima in orde, met 3100 mAh kan je een flinke tijd vooruit. Ook bevat de A40 een Fast charging batterij. Hiermee is je batterij sneller helemaal vol opgeladen.

Muziek luisteren en filmpjes kijken

In het doosje van de Samsung Galaxy A40 zitten oortjes. Deze hebben prima kwaliteit. Ik gebruik zelf liever mijn koptelefoon. Dit kan gewoon met de normale audiopoort of door te verbinden met Bluetooth. Als je een filmpje op Youtube opent kan je dubbel tikken op het scherm. Het filmpje wordt dan schermvullend als je hem op de zijkant legt. De kwaliteit van het filmpje is ook weer super scherp, ik was zeker onder de indruk!

Foto’s maken met de A40

Bij het maken van foto’s is het eerste dat opvalt de optie tot wide angle foto’s. Zo kan je extra veel omgeving op de foto zetten. Als je goed kijkt zie je wel dat er een kleine vertekening, maar ik was alsnog onder de indruk dat de lens zoveel op de foto kan zetten.

Rechts onderin het scherm bij de camera zit een blauw bolletje. Hiermee kan de scene-optimalisatie uit- en aanzetten. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat hij 20 verschillende scenes herkent (bijvoorbeeld buiten met fel licht, of binnen in een donkere kamer) en kiest automatisch de beste instellingen voor de mooiste foto. Super handig, zo is het lastig om een slechte foto te maken!

Wanneer kies je voor de Samsung Galaxy A40?

In het kort is de Samsung Galaxy A40 een telefoon met prettig formaat, prima specificaties en een goede camera. Bovendien heeft het toestel een leuk prijskaartje waardoor dit ook een goede keuze is als je graag wat geld overhoudt voor andere dingen.

Ben je op zoek naar een telefoon met een betere batterij, een groter scherm en een camera met meer MP? Misschien is de Samsung Galaxy A50 dan wat voor jou!

 

GhG