23 november 2018
Daphne Schot

Google Home als persoonlijke assistent

Nu de R weer in de maanden zit en de dagen steeds kouder worden is het niet fijn om noodgedwongen de deur uit te moeten en is het heerlijk om wat langer in je bed te blijven liggen. Met de Google Home, de serie slimme luidsprekers van Google, is het heerlijk in de stemming komen voor de feestdagen!

Google Home is een klein apparaat, dat in huis gebruikt kan worden en via spraakopdrachten acties kan uitvoeren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld tv aan- en uitzetten of het weerbericht van die dag horen. Ik neem je mee in de wonderenwereld van de Google Home en hoe het mijn leven een beetje makkelijker heeft gemaakt. Tijdens Black Friday krijg je de Google Home mini pod gratis bij aanschaf van de Nokia 7.1!

Google home voor iedereen

Google Home is een kleine, maar krachtige hulp die uitstekend in elke ruimte van het huis past. Wanneer Google Home de woorden “Hey Google” of “Oké Google” hoort, gaan vier LED-lampjes aan om aan te geven dat het apparaat luistert naar je vraag of opdracht. Google kan worden afgestemd op 6 stemmen, dus genoeg voor het hele gezin.

Google Home werkt samen met 35 partners zoals Philips, Auping en Albert Heijn. Waardoor het voor jou nog gemakkelijker is om de alledaagse handelingen via de speaker te regelen. Het is afgestemd op jouw stem en kan taken op zich nemen die samen gaan met de partners van de Google Home, dus activeer je gemakkelijk jouw agenda, Spotify en Netflix.

Ook een aantal “Smart Home” diensten ondersteunen de slimme speaker van google. Zo kan jij zorgen voor het ideale licht en de ideale temperatuur bij het kijken van een romantische kerstfilm op een koude winteravond.

Chef Google

In een tijd waarin we steeds drukker zijn, is deze huishoudelijke hulp een welkome kracht in huis. Zelf ervaar ik dit door de kleine dingen die de Google Home kan. 

Op het moment dat ik actief aan het koken ben, en ik de laatste paprika pak, komt met een simpele: ‘hey Google, voeg paprika toe aan mijn boodschappenlijst’ dit product op de boodschappenlijst te staan. Deze lijst wordt automatisch bijgevuld als ik andere producten benoem die ook aan de lijst toegevoegd moeten worden. Dit scheelt veel losse briefjes of vergeten producten. Ook de kookwekker instellen kan met een simpele: ‘Hey Google, zet de kookwekker op 10 minuten’. Zo voorkom je dat de lasagne aanbrand en kun je rustig verder met iets anders!

Je handen vrij

Google Home loopt de agenda van morgen met je door. Vraag bijvoorbeeld: ‘Hey Google, wanneer is mijn eerste afspraak morgen?’ Ook kan het reminders geven, zodat je nooit meer wat vergeet! Het zorgt ervoor dat alles nét iets makkelijker wordt, en dat het voor iedereen mogelijk is om twee dingen tegelijk te doen.
In het begin zal het zeker nog wat onwennig zijn om met jouw stem opdrachten te geven aan een apparaat, maar hoe meer je het gaat doen en hoe meer je de gemakken gaat ervaren, wordt de Google Home een leuke aanvulling in jouw huis. Personaliseer, leer en innoveer met deze handige stem- service van Google en laat jouw feestdagen onvergetelijk worden!

Lijkt het je wat om de Google Home uit te proberen? Ben geeft op Black Friday bij het aanschaffen van de Nokia 7.1 een Google Home Mini weg!

 

GhG