4 augustus 2016
Jasper

GoPro Quick: de gratis video app

Een jaar geleden kocht in een app om filmpjes te bewerken. 10 euro had ik er voor over, zo goed vond ik de app. Inmiddels heeft GoPro de video app gekocht en gratis gemaakt voor iOS en Android, nu is het dus helemaal een aanrader!

Bergen filmpjes staan er nog op mijn laptop: vakanties en uitjes met vrienden en de kids en “ooit” moet ik daar nog iets mee doen… Dat moest anders en zo kwam ik in 2014 via Apple’s app verkiezing van het jaar bij Replay uit, door GoPro nu hernoemd naar “Quik” en helemaal gratis gemaakt, voor iedereen. De video app bevalt uitstekend, scheelt mij bergen tijd en dan heb ik het nog niet eens over alle leuke reacties op alles wat ik al gedeeld heb!

 

Wat maakt Quik zo’n handige video app?

Het prettigste vind ik dat ik ook filmpjes kan opslaan voor later als ik wil en dat ik per filmpje kan kiezen of ik er wel of geen tijd in stop. Eigenlijk kan je Quick op drie manieren gebruiken:

  • Easy: Gooi er wat foto’s en filmpjes in en hij maakt automatisch iets leuks voor je. Ideaal om onderweg terug van een leuk uitje gelijk iets te delen.
  • Easy+: hetzelfde maar even snel een korte titel aan het begin of tussendoor, je kan kiezen tussen thema’s voor muziek en overgangen om de film een andere look en feel te geven die past bij wat je wil delen
  • Advanced: als je wilt, zeker voor bijzondere gebeurtenissen, kan je in Quik best veel controle hebben over het eindresultaat. Pas de volgorde van foto’s aan, kort filmpjes in, wil je wel of niet de audio van het filmpje horen of gewoon een deuntje er overheen? Je kan ook je eigen muziek kiezen. Kost iets meer tijd maar is nog steeds snel te doen en leuk voor die momenten die je echt wilt bewaren voor later.

 

Zin in een voorproefje?

Klil hier voor een korte demo of ga gelijk door naar de appstore, het is nu immers gratis. Mijn tientje? Was het dubbel en dwars waard! Veel filmplezier deze zomer, als je nog andere tips hebt voor videos en foto’s dan hoor ik die graag via een reactie hieronder!

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stupeflix.replay

iOS : https://itunes.apple.com/nl/app/gopro-quik-videobewerker-maak/id694164275?mt=8

GhG