22 juni 2017
Hanneke

Haal in 5 slimme stappen alles uit je internetbundel

Heb jij aan het eind van je internetbundel vaak nog een stuk maand over? Of gebruik je juist zo vaak mogelijk een Wi-Fi verbinding? Misschien twijfel je of je überhaupt wel wilt internetten op je telefoon? Ik heb bijvoorbeeld wel een idee hoeveel belminuten ik nodig heb om uitgebreid met een vriendin te bellen. Of als ik goed nieuws heb en ineens veel SMS berichten verstuur. Alleen twijfel ik vaak hoeveel MB’s ik ergens voor nodig hebt, bijvoorbeeld voor het bekijken van Facebook op mijn mobiele telefoon. Ook zijn er steeds meer apps die ongemerkt MB’s verbruiken. Hoe houd je dat in de hand?

Ik ben Hanneke, propositie manager bij Ben. Dagelijks houd ik mij bezig met verbeteringen in het Ben aanbod. In dit blog neem ik je in 5 stappen mee om alles uit je internetbundel te halen. Je kunt met jouw internetbundel namelijk maximaal mobiel internetten met alle keuzevrijheid én controle over je kosten.

1. Houd je internetverbruik in de gaten met handige apps

Regelmatig heb ik mij afgevraagd waarom je wel kunt zien welke telefoonnummers je hebt gebeld, maar niet waar je je MB’s voor hebt gebruikt. Nu is de reden mij duidelijk geworden: het is wettelijk niet toegestaan om precies te meten waar je MB’s voor gebruikt. Een telefoon provider mag namelijk niet zien of jij op Facebook zit, of een filmpje op Youtube bekijkt. Een provider zoals Ben houdt alleen bij hoeveel MB’s je verbruikt. Ben je net zoals ik toch nieuwsgierig en wil je graag zelf jouw MB verbruik meten? Dan kan dat met een gratis app, zoals My Data manager of Datamonitor.

Om onverwachte kosten te voorkomen, wil je natuurlijk graag binnen je bundel blijven. Hiervoor kun je via de Ben app zien hoeveel MB’s en hoeveel dagen je nog over hebt totdat je nieuwe bundel ingaat. Daarnaast ontvang je van Ben bij 80% verbruik van je internetbundel een sms notificatie. Is je internetbundel helemaal verbruikt, dan krijg je een sms én email notificatie. En er is meer mogelijk. Op naar de volgende stappen.

2. MB Pauze: voorkom onverwachte kosten buiten je internetbundel

Ik vind het prettig om te kunnen zien of mijn internetbundel bijna op is, maar ja, dan is dat inderdaad zo en wat dan? Sinds kort is hiervoor een nieuwe optie, namelijk MB Pauze. Hiermee voorkom je onverwachte kosten buiten je internetbundel. Heb jij MB Pauze aan gezet (via Ik Ben) en is jouw internetbundel op? Dan stopt je internet automatisch als je internetbundel op is. Zodra je nieuwe bundel ingaat, kun je weer gebruik van maken van mobiel internet binnen je bundel. Je bepaalt zelf of je MB Pauze weer uit wilt zetten. Zo niet, dan blijft MB Pauze actief en ben je elke maand opnieuw beschermt tegen kosten buiten je internetbundel.

Wil je helemaal niet mobiel internetten en heb je daarom geen internetbundel? Ook dan raad ik je aan om MB Pauze aan te zetten. Zonder internetbundel betaal je namelijk 30ct per MB. Of lees hier hoe je eenvoudig een bundel wijzigt of toevoegt aan je abonnement.

3. MB Extra: alleen deze maand meer mobiel internet

OK, stap 1 en 2 voorkomen dat je onverwachte kosten maakt buiten je internetbundel. Stel, ik zie dat er nog een paar dagen over zijn totdat mijn nieuwe internetbundel ingaat, maar ik heb geen MB’s meer over. Dan wil ik wel nog even die ene foto kunnen plaatsen op Facebook.

Herkenbaar? Daarom is er nu ook MB Extra om tot het eind van de maand meer MB’s te kopen. Dit is een 1-malige aankoop, je zit nergens aan vast. Je kunt net zo vaak een MB Extra kopen als jij die nodig hebt. MB Extra is geldig totdat je nieuwe bundel ingaat. Je kunt via Ik Ben of de Ben app zien hoeveel MB en hoeveel dagen je nog over hebt, zodat je precies af kunt stemmen hoeveel MB’s jij die maand nog nodig hebt.

4. Een grotere bundel, zonder daar aan vast te zitten

Heb je elke maand meer dagen dan MB’s over? Dan is het voordeliger om jouw bundel te wijzigen. Een grotere internetbundel gaat de volgende dag al in. Via deze link lees je alles over het wijzigen van internetbundels.

5. Meer internetten, minder verbruik uit je bundel

Tot slot, nog een paar praktische tips om het maximale uit jouw internetbundel te halen:

  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi, vooral voor het streamen van muziek en video. Of kies ervoor om eerst te downloaden, zodat je onderweg die ene video kunt kijken
  • Synchroniseer apps handmatig in plaats van automatisch
  • Download nieuwe apps alleen via een wifi-verbinding
  • Zet mobiele data op jouw telefoon uit zodra je op wifi bent aangesloten om te voorkomen dat je telefoon ongemerkt terugschakelt als het wifi signaal niet sterk genoeg is.

Heb jij nog meer tips? Dan hoor ik die natuurlijk graag. Ik wens je veel plezier met mobiel internet van Ben. En vooral met alle keuze en controle over je bundel, zodat je geld over houdt om voor de dingen die je leuk vindt.

HhH