29 juli 2016
Jan

Handige apps voor als je op vakantie gaat met kinderen

Eerder schreef Maaike al in een blog wat haar recept was voor een rustige autorit met kinderen. Voor mij zit het er al weer op, ik geniet nog na van mijn heerlijke (auto) vakantie naar Spanje, maar misschien ga jij binnenkort nog op reis – ik wil je daarom graag nog een paar vakantietips meegeven voor een relaxte vakantie met kinderen:

Onderweg: Autobingo!

Voor ons bestaat er geen autorit meer zonder autobingo. Het idee is briljant in zijn eenvoud. De kinderen hebben een kaart met plaatjes erop zoals bijvoorbeeld een paard, een politieauto, enzovoort. Het gaat erom goed naar buiten te kijken en als eerste alles wat op jouw bingokaart staat te spotten. Dat moet je natuurlijk wel hardop zeggen zodat reisgenoten jouw vondst kunnen bevestigen. Wie als eerste alles op zijn kaart gespot heeft, die heeft gewonnen. Het leuke aan dit spel vind ik dat kinderen hierdoor bezig zijn met de omgeving. Er zijn allerlei variaties op het thema, je kunt autobingo kaarten kopen in de speelgoedwinkel of zelf bingokaarten uitprinten die je van het internet haalt. Er zijn ook autobingospellen te koop waarbij je bij ieder gespot item een vakje open mag maken waarin dan wat lekkers zit, en uiteraard zijn er ook apps (iOs) voor autobingo zoals bijvoorbeeld de autobingo app van jumbo. Het basisspel is gratis en Jumbo biedt 3 uitbreidingen door middel van in-app aankopen.

app

Ook op vakantie belangrijk: Kinderbeveiliging

Ik zal vast niet de enige ouder zijn die – als er WiFi is in het restaurant – de telefoon of tablet wel eens aan mijn kind geef om op die manier het gejengel even op te laten houden en nog iets langer van het diner te kunnen genieten. Mijn dochter kan dan even naar een leuk filmpje op Youtube kijken of met een leuk kinderappje spelen en ik hoef me niet opgelaten te voelen naar andere restaurantgasten toe. Op zich een win-win situatie maar wel eentje met een risico want het apparaat is dan in de handen van mijn dochtertje die enthousiast zit te tikken en klikken op alles wat beweegt of mooie kleurtjes heeft. Ik moet er niet aan denken dat ze onbedoeld in haar enthousiasme vakantiefoto’s of apps wist of verkeerd gebruikt. Of even met China belt of zo. Als je de App Kid Mode installeert dan kan de kleine meneer of mevrouw niet onbedoeld een in-app aankoop doen of met je telefoon of tablet gaan bellen of mailen. Er zijn ook verschillende andere apps die je aan kinderbeveiliging kunnen helpen zoals bijvoorbeeld Kid’s Shell. Kleine moeite, groot plezier zou ik zeggen.

Babyfoon via Wifi

Deze zomer zaten wij in een groot hotel. Door de dikke betonnen muren hadden we niets aan de babyfoon die we hadden meegenomen, maar we hadden ook geen zin in ‘huisarrest’ op de hotelkamer als onze dochter lag te slapen. Ik heb eigenlijk bij toeval de Android App Dormi ontdekt, en dat werkt fantastisch als je een goede WiFi verbinding hebt. Je hebt 2 Android telefoons nodig waar de app op geinstalleerd is. De ene telefoon werkt dan als zender en laat je op de slaapkamer achter, de andere neem je mee. Op het moment dat je kind geluid maakt, heb je direct een verbinding en kun je ook praten tegen de kleine. Werkte feilloos – dankzij Dormi en de goede WiFi verbinding in het hotel konden wij lekker op het terras van het hotel gaan zitten als er een slaapje werd gedaan. Je mag iedere maand de app 4 uur gratis gebruiken. De app beviel me zo goed dat ik een ‘lifetime unlimited usage’ abonnement heb aangeschaft, dat kostte me eenmalig maar 9 dollar (ongeveer €8).  

Fijne vakantie!

Ik wens je een zonnige vakantie en veel plezier en gemak van deze apps. Mocht je nog tips of aanvullingen hebben, laat je dan een berichtje achter?

HhH