15 april 2016
Jan

Handige gratis apps voor als je gaat verhuizen

Yes, het bod op je droomhuis is geaccepteerd! Of misschien heb je een nieuwe huurwoning? Of een nieuwe studentenkamer? Het is mij recent ook “overkomen”, op 1 maart kreeg ik de sleutels van mijn nieuwe huis. Iedereen die wel eens verhuisd is kan er over meepraten, nadat de financiele zaken zijn geregeld komt er een ongelofelijke hoop regelwerk op je af. Bij al dat regelwerk moet je goed opletten dat je geen belangrijke dingen vergeet, en de zaken in een logische volgorde plant. Gordijnen moet je bijvoorbeeld een paar weken voor je verhuizing bestellen in verband met de levertijd. Maar weet je ook binnen hoeveel dagen na je verhuizing je dit door moet geven bij je gemeente? En wanneer je de verzekeringen moet regelen? Je zou zomaar iets belangrijks over het hoofd kunnen zien waardoor je tijdens of na het verhuizen met de gebakken peren zit. Gelukkig zijn er handige apps die je bij al dat regelwerk wat kunnen ontlasten, ik heb er een paar op een rijtje gezet voor je:

Speciaal voor studenten: Ik verhuis

Speciaal voor studenten is er de Ik verhuis-app (link voor Android en Apple). De app helpt je met verhuistips zodat je weet wat er voor het verhuizen nog geregeld moet worden. Je kunt de checklist ook zelf nog aanvullen, en na het voltooien van een taak streep je deze af op de checklist. De tips zijn op studenten gericht zoals bijvoorbeeld dat het handig is om een naambordje te plaatsen, zodat je na een iets te gezellige avond stappen in je nieuwe omgeving je eigen voordeur nog terug kunt vinden.

Handig: je kunt vanuit de app je familie en vrienden via je sociale netwerk uitnodigen om je bij je bij het verhuizen te komen helpen. Je kunt ook een verhuisdatum ingeven, de app telt dan af en geeft op belangrijke tijdstippen verhuistips. Ook geeft de app bespaartips voor studenten – het leven van de student is immers al duur genoeg!

Verhuizen

Snel en makkelijk verhuizen: VerhuisApp

Verschillende verhuisbedrijven bieden een eigen app. Mondial Movers heeft bijvoorbeeld de VerhuisApp ontwikkeld (link voor Apple en Android) waarmee je eenvoudig vanuit de app een verhuisofferte kunt aanvragen en die krijg je dan binnen 48 uur – je hoeft dus niet thuis iemand te ontvangen om een offerte voor het verhuizen op te komen maken of ellenlange lijsten in te vullen (kan wel als je dat echt wilt).  De app werkt als volgt: je vult eerst je gegevens in, daarna maak je per kamer foto’s. That’s all. Een medewerker van Mondial Movers analyseert je foto’s en je ontvangt dan binnen 48 uur een vrijblijvende offerte. Je moet natuurlijk wel opletten dat je alle kamers gefotografeerd hebt, en dat alles goed op de foto staat en je niet per ongeluk een kamer of een paar grote kasten vergeten bent. Ik ontdekte deze app helaas pas nadat ik al verhuisd was, anders had ik zeker een offerte opgevraagd.

Handig: Checklist

Ik eindig met de checklist (link voor Apple en Android). Dit is een app waarin je zelf checklists (to-do-lijstjes noemen ze het zelf) aan kunt maken, of een checklist template kunt downloaden. Er zijn heel veel verschillende templates beschikbaar, waaronder verschillende templates voor verhuizen. Er is zelfs een verhuis template voor een bedrijfsverhuizing. Checklists in de app hebben door (sub)taken een heldere structurering. Ook kun je gebruik maken van herinneringen, herhaalde taken (per dag, week, maand of jaar) en notities plaatsen. Het is ook erg handig dat je je checklist kunt delen met anderen, en je kunt zelfs individuele taken aan ze toewijzen. De checklist wordt automatsich met ‘de cloud’ gesynchroniseerd zodat je de checklist bijvoorbeeld ook op je desktop of een ander device kunt openen.

Verhuizen? De Checklist app

Veel succes met het verhuizen – en vergeet vooral niet om je nieuwe adres ook aan Ben door te geven, dat kan snel en makkelijk op je Ik Ben pagina. Klik op "Gegevens" en vervolgens op "Wijzig gegevens".

HhH