11 juli 2019
Denise

Het nieuwe AR-spel: Harry Potter Wizards Unite

Weet je nog, een aantal jaar terug waar mensen massaal naar kijkduin gingen om de beste Pokémons te vangen? Er is een nieuw spel uitgebracht van de makers van Pokémon Go: Harry Potter Wizards Unite, waar we via de mobiele telefoon de wereld van Harry Potter betreden. Wat kun je allemaal doen met dit spel en wat zijn de verschillen met Pokémon Go? Ik zet het hieronder voor je op een rijtje.  

Wizards Unite en Pokémon Go

Harry Potter Wizards UniteDegene die de eerste AR-spel Pokémon Go hebben gespeeld, waarin je verschillende Pokémons moet verzamelen, zullen veel overeenkomsten zien. Ook bij Harry Potter gaat het om het verzamelen van verschillende ‘Gevondelingen’ beschermd door ‘Troebelaars’. Zo kun je verschillende karakters, kunsten, dieren en andere objecten verzamelen en moet je je verzamelboekje volplakken. Dit doe je door, net als bij Pokémon Go, rond te lopen en verschillende ‘Gevondelingen’ aan te tikken. Nu hoef je geen pokébal te gooien maar moet je met je vinger spreuken uitbeelden op je scherm. Zodra je de ‘Troebelaar’ hebt verslagen, voeg je de beschermde ‘Gevondeling’ toe aan je plakboek.

Tegen elkaar vechten

In Wizards Unite kun je ook tegen anderen vechten. Wat weer niet zo uitgebreid terugkwam in Pokémon Go. In een zogeheten vestiging kun je dus tegen een vijand vechten door middel van het uitbeelden van spreuken. Bij het winnen van een gevecht kun je een ‘Wizarding Challenge’ volbrengen en helpt het voornamelijk in het sneller verhogen van jouw eigen niveau.

Maar als je een gevecht wint, wil je maar één ding: een beloning! Je krijgt na elk gewonnen gevecht een ‘Gevondeling’ van een thema die jij eerder hebt gekozen. Kom je, tijdens het rondlopen, maar niet aan die ene zeldzame ‘Gevondeling’? Dan kun je desbetreffend thema kiezen en vechten tegen vijanden. Dan heb je dus een grotere kans dat jij de ‘Gevondeling’ vindt die jij nog nodig hebt en is je plakboek zo snel mogelijk vol!

Virtuele portal

Wizards UniteWat ook heel leuk is aan het AR-spel van Harry Potter, is dat je soms speciale objecten (Viavia) kan vinden tijdens het rondlopen waarvoor je een speciale taak moet voldoen. Je moet dan, in het echt, in een ruimte staan met genoeg plek. Vervolgens plaats je de Viavia en vindt je de speciale portal. Hier moet je letterlijk in stappen om vervolgens de speciale objecten te verzamelen, die je in de ‘normale’ wereld niet vindt. Het AR-effect wordt hier dus optimaal benut!

Er zijn dus vele overeenkomsten, maar ook een paar verschillen, in het Harry Potter: Wizards Unite spel en Pokémon Go. Ieder heeft zo zijn voorkeur. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Vang jij liever ‘Gevondelingen’ door middel van spreuken, of Pokémons door middel van Pokébals. Laat het mij hieronder weten!

HhH