14 december 2016
Mariska

Het plannen van plannen

Druk druk druk! Tegenwoordig een veelgehoord antwoord op de vraag: hoe gaat het met je? Iedereen heeft tegenwoordig een overvolle planning. Of dat nu voor je studie is, op werk en oh, vergeet de privé-verplichtingen niet. Naast al die geplande plannen is ontspanning zoeken heel belangrijk. Ik doe graag een uurtje yoga, of plan een korte vakantie; het verlicht mijn drukke leventje iets. Maar ook dat zijn plannen, afspraken of taken. Hoe ga je daarom om met die drukte en wat kan je helpen? Verlichting van ‘druk’ kan door het goed plannen van die drukte en zorgen dat je er niet teveel tijd aan kwijt bent. En hoe plan je dat dan anno 2016...? Precies! Met je smartphone! Hieronder wat tips:

Datumprikker.nl

Laten we beginnen met het plannen van iets leuks. Een feestje, bioscoopbezoek of etentje met vrienden. Gezellig maar krijg al die agenda’s maar eens samen op 1 moment. Datumprikker.nl – website of app - kan hierbij een uitkomst zijn. Ik gebruik de app geregeld en ben dan ook vaak de organisator. Om te beginnen gooi ik een aantal data-mogelijkheden op naar verschillende deelnemers. Zij vullen op hun beurt in wanneer ze wel, niet of misschien aanwezig kunnen zijn. Er kan eventueel een opmerking naast worden geplaatst, waar ik rekening mee kan houden bij het kiezen van de uiteindelijke datum. Heeft een deelnemer gereageerd? Dan verschijnt er een melding, waardoor niet alleen ik als organisator maar ook alle deelnemers continue op de hoogte blijven. Uiteindelijk is in een oogopslag te zien welk moment het meest geschikt is, et voila, een datum is snel en eenvoudig geprikt.

Jorte kalender

Een ‘persoonlijke planner’ kan ook iets voor je betekenen. Zoals Jorte. Jorte helpt mij tegenwoordig op een makkelijke manier plannen. Wat ik extra leuk vind aan Jorte is het design; een flashback naar de tijd van plannen op papier zoals de agenda van vroeger. De Jorte kalender geeft een goed overzicht van taken, events en afspraken. Het gebruik vereist geen account, dus is erg laagdrempelig. Het heeft handige features zoals het integreren van feestdagen en een aftelfunctie tot een bepaald event. Je kan met Jorte een echte persoonlijk touch aan je planning geven. Bijvoorbeeld door het kiezen van een eigen achtergrond en het toevoegen van stickers, tags en eigen foto’s. Leuk voor de visueel ingestelde planner onder ons. De Jorte kalender is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

Wunderlist

Ben je op zoek naar een planner die op meer platformen te gebruiken is? Wunderlist is behalve via de iPhone en iPad ook te benaderen via de Mac, pc, Android, Chromebook en Windows Phone. Voor mij als gebruiker van verschillende Apple producten is dit de ideale planner. Wunderlist is uitermate geschikt voor het maken van allerlei lijsten. Stel zelf lijsten in waarvoor je de planner wilt gebruiken. Zo heb ik lijsten aangemaakt als boodschappen, prive, mee te nemen op reis en films die ik wil zien. Handig aan Wunderlist is dat niet alleen synchroniseert tussen verschillende taken en lijsten maar ook tussen verschillende personen. Hoe leuk is het om samen aan een lijst te werken. Andere features zijn het gebruik van hashtags waardoor je nog makkelijker kan zoeken in al je lijsten, de chatfunctie en het instellen van een alarmbel. Hoe leuk is het horen van de ‘ping’ bij een voltooide taak.

Planning op orde; verlichting van mijn drukke leventje…

Deze 3 planning-tools kunnen wat rust creëren in je drukke bestaan en helpen bij het goed plannen van al die plannen. Hoe plan jij je plannen, afspraken en taken eigenlijk in?

HhH