26 februari 2016
Ben te gast

Het recept voor een rustige autorit: apptips voor kinderen

Er zijn gelukkig weinig momenten waarop ik stress ervaar. De autorit op weg naar familie of onze vakantiebestemming is daar duidelijk wel één van. Niet het rijden zelf of de klassieke discussie over of we nou toch niet echt beter een afslag eerder hadden kunnen nemen maar de geluiden van de achterbank zorgen er voor dat ik tegen de reis op zie. “Maaaam, zijn we er al? ”. “Mam, mag ik wat lekkers?”. Het zal ongetwijfeld beter gaan naarmate ze ouder worden maar tot die tijd trek ik alles uit de kast om ze rustig te houden.

Digitaal entertainment

Waarom alleen de navigatie digitaal als het entertainment ook digitaal te verkrijgen is. Het zelf liedjes zingen en voorlezen van verhaaltjes maakt geen indruk meer. En stiekem ben ik daar wel blij om. Het recept voor een rustige autorit is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone of tablet. Daarop installeer je de favoriete apps van je kinderen en rijden maar!

App tips voor kinderen

Om te zorgen voor wat afwisseling (lees afleiding) tijdens de reis is het slim ook wat nieuwe apps te downloaden. Hierbij alvast twee tips.

NPO Zappelin

Alle favoriete programma’s van mijn dames staan in deze app op een rijtje. Vergeet niet wat afleveringen op te slaan, zodat ze ook onderweg kunnen kijken wanneer je geen internetverbinding hebt. Download NPO Zappelin gratis voor Android of iPhone/iPad

Zappelin app voor onderweg

Toca Hair Salon

Toco Boca heeft een hoop leuke app’s maar deze springt er wat mij betreft bovenuit. Eerlijk gezegd de eerste app voor mijn kinderen waar ik voor betaald heb. En dat is het waard. Regelmatig zie ik mezelf voorbij komen met de meest exotische kapsel. De nieuwe looks die ze geven zijn bij vlagen hilarisch.

Dumb Ways

Leuk vormgegeven app waarbij je allemaal korte spelletjes moet doen om punten te verzamelen. De app is in het Engels, maar voor mijn dochters van 4 en 8 is hij gemakkelijk te begrijpen.

Gummy drop

Je bevindt je op een eiland met verschillende levels. Per level moet je zoveel mogelijk gouden bouwstenen verzamelen door de gummie snoepjes te sorteren. Vrolijk spel waarbij logisch nadenken je verder helpt. Ook nog leerzaam dus.

Voor het gebruik van veel app’s heb je een internetverbinding nodig. Heb je nog kleine kinderen zorg er dan voor dat je de app’s die ze niet kunnen gebruiken tijdelijk verwijdert of in een aparte map plaatst. Dit scheelt een hoop frustratie op de achterbank.

Heb jij nog meer tips voor leuke app’s voor kinderen? Laat het me hier onder in de reacties weten. Tips om kids rustig te houden tijdens de reis kan je nooit genoeg hebben.

Fijne reis!

Over mijn gastblogger: Ik ben Maaike. Ik ben gefascineerd door sociale media en de mooie gesprekken die zich online afspelen. Blij dus met mijn werk als community manager. Thuis ben ik druk met twee dametjes. En in mijn vakanties sta ik het liefst met mijn voeten in de sneeuw of in het zand.

HhH