23 mei 2019
Daphne Schot

Het verhaal van T-Mobile en Ben

Zoals je misschien wel weet maakt Ben gebruik van het netwerk van T-Mobile. Maar hoe ziet de relatie tussen deze twee mobiele aanbieders nu precies in elkaar? In dit blog vertel ik je meer over de historie en samenwerking van T-Mobile en Ben.

Het begin van Ben      

Ben is al sinds 1999 actief in het verkopen van mobiele telefonie in Nederland. Op 4 februari 1999 stelde Ben zich voor door middel van een 3 minuut durende tv-commercial over alle zenders op hetzelfde moment. Op die manier wisten ze zeker dat niemand het zou missen.

In het begin verkocht Ben geen abonnementen met maandelijkse kosten maar prepaidkaarten, zodat iedereen de eigen kosten in de hand houdt.

Overname Ben popt zich uit tot het begin van T-Mobile NL

Sinds 1999 biedt T-Mobile International een netwerk aan in verschillende landen. In 2003 is dit netwerk uitgebreid naar Nederland. In 2002 kocht de internationale organisatie namelijk alle aandelen van Ben en introduceerde zij T-Mobile in Nederland (T-MobileNL). Het cyaan blauwe Ben werd dus omgesmolten in magenta roze T-Mobile en bood verschillende prepaid telefoonkaarten en abonnementen aan in Nederland.

Ben terug van weggeweest

Na even overgenomen te zijn door T-Mobile, kreeg Ben in 2008 weer een eigen plek in Nederland met prepaid telefoonkaarten, maar nog steeds onder het netwerk van T-Mobile. Magenta en cyaan gingen dus als broer en zus verder in de Nederlandse telefoonmarkt en sinds 2010 biedt Ben ook de zogeheten postpaid abonnementen aan op het netwerk van T-Mobile. Een postpaid abonnement is een abonnement waarin klanten maandelijks achteraf hun telefoonkosten betalen. Na het succes van de postpaid abonnementen stopt Ben in 2013 met prepaid. Maar start al snel als een van de eerste providers met maandelijks opzegbare abonnementen, zodat klanten het gevoel van prepaid altijd zullen behouden.

Best geteste netwerk sinds 2016

Als kleine broertje van T-Mobile, gebruikt Ben het netwerk van T-Mobile. Sinds 2015 heeft T-Mobile 4G netwerk. En wat voor een netwerk! In plaats van het upgraden van het bestaande netwerk zoals concurrenten deden, heeft T-Mobile een compleet nieuw, state of the art netwerk gebouwd. Sinds 2016 valt dit netwerk behoorlijk in de prijzen. In 2016 heeft T-Mobile de eerste prijs binnengehaald met snelste 4G netwerk. Afgelopen jaar, in 2018, heeft T-Mobile alweer voor de derde keer op rij het best geteste 4G netwerk prijs van P3 binnengehaald en is de organisatie ook bezig om het 5G netwerk voor het eerst in Nederland te introduceren.

 

Meer weten over het best geteste netwerk van Nederland? Bekijk dan hier de speciale 4G pagina van Ben.

HhH