3 december 2018
Denise

Het voordeel van een grote internetbundel

Even een serie kijken onderweg naar school, muziek streamen in de sportschool en filmpjes kijken op YouTube als ik thuis ben. Het maakt niet uit, continu maak ik gebruik van mijn mobiele netwerk. Het gebruiken van mijn 4G netwerk is een gewoonte geworden en het is daarom geen verrassing dat ik een abonnement met 6 GB internet heb. Maar wat is nou het voordeel van een grote internetbundel?

Zorgeloos internetten

Waar ik met een bundel van 1 GB continu op zoek was naar een openbare Wi-Fi verbinding, kan ik nu zorgeloos gebruik maken van mijn internet. Een van de grootste voordelen van een grote databundel is het zorgeloos gebruik maken van social media, WhatsApp en video- en muziekdiensten. 

Onbezorgd Netflix kijken

Ik ben een echte bingewatcher, Netflix kan daarom tijdens het reizen en in de sportschool niet ontbreken. Daarvoor is het belangrijk om een grote databundel te hebben en heel goed op te letten dat je je treinhalte niet mist. Je kunt bij Netflix aangeven wat voor een kwaliteit beeld je wil hebben. Dit geeft ook gelijk aan hoeveel data je per uur verbruikt. Als je de kwaliteit van het beeld niet aanpast verbruik je per uur bij de hoogste kwaliteit 3 tot 7 GB.

Verbruik Netflix:

Zit niet meer vast aan afspeellijsten

Ik hoor mensen weleens zeggen dat ze maar één afspeellijst kunnen beluisteren als ze buitenhuis zijn. Daar heb ik dus helemaal geen last van. Bij veel muziekdiensten kun je verschillende liedjes van te voren met een Wi-Fi netwerk downloaden zodat je onderweg geen data verbruikt. Maar dan zit je wel vast aan deze afspeellijsten. Ook neemt dit veel geheugen van je telefoon in. Daarom vind ik het fijn dat ik lekker online kan blijven. Wil je weten welke muziekdienst het beste bij jou past? Rutger heeft een paar apps voor jou op een rijtje gezet in zijn blog.

5 tips om je datagebruik in bedwang te houden

Ondanks een groot internetbundel moeite met het behalen van de einde van de maand? Lees dan deze 5 tips om je internetgebruik onder controle te houden:

  • Houd je belstatus goed in de gaten via de Ik Ben-omgeving of Ben app. Hier kun je bijhouden hoeveel data je hebt verbruikt. Mocht je bang zijn voor buiten de bundel kosten, dan kun je jouw MB Pauze instellen, zodat je niet buiten de databundel kunt gebruiken. En voor een onverwacht drukke internet maand kan je een MB Extra kopen.
  • In WhatsApp > instellingen > datagebruik kun je zelf aangeven of je via Wi-Fi of mobiel data, dus afbeeldingen, audio, video of documenten wil downloaden. Je kunt dus zelf kiezen waar je je 500 MB voor gebruikt. Kies dus ervoor om afbeeldingen op te halen via Wi-Fi.
  • Apps gebruiken op de achtergrond vaak ongezien data. Dit voorkom je door de apps zelf uit te zetten en via instellingen te zorgen dat er niet om automatische updates wordt gevraagd. Dit bespaart niet alleen MB’s, maar helpt je ook om de batterijduur van je toestel te verlengen. Dit kan je instellen onder ‘mobiel data’ in de instellingen van jouw toestel.
  • Vind je het leuk om overal en altijd muziek te kunnen luisteren, maar wil je geen geld uitgeven aan streaming via mobiele data. Zet dan zelf muziek op jouw telefoon. Daarnaast bieden verschillende streamingdiensten vaak ook de mogelijkheid om offline je muziek te luisteren.
  • Om video’s te kunnen kijken, zonder gebruik te maken van streaming data, raad ik je aan video’s vooral via Wi-Fi te bekijken op je telefoon. Via instellingen > Youtube, kun je mobiele data uitzetten voor Youtube, en voorkom je zelf dat dit uit je 500 MB bundel gaat.

Hoe weet ik hoeveel MB’s ik heb verbruikt?

Er zijn talloze apps om te kijken hoeveel MB je hebt verbruikt in de maand. Zo kan je in de Ik Ben app en omgeving namelijk elk moment van de dag bekijken hoeveel MB jij hebt verbruikt in je huidige maand. Wil je weten hoeveel je aan welke app hebt verbruikt? Dit kan je vinden in de instellingen van je toestel. Ook bestaat er een app om jouw data te meten, namelijk ‘ My Data Manager’. Deze app is beschikbaar op IOS en Android.

Ben je echter niet van social media af te schoppen, houd je van muziek luisteren in de trein én kijk je graag video’s op YouTube, Netflix of Facebook? Dan kan het zijn dat 1000 MB net niet genoeg is. Wil je een grotere bundel? Dan kan je gemakkelijk elke maand jouw bundel wijzigen door middel van een bundelwijziging.

Voor mij is dus het zorgeloos gebruik maken van mijn data een reden geweest om een grote databundel te nemen. Wat zijn voor jou de voordelen van veel data?

 

HhH