5 januari 2018
Renske

Het voordeel van Sim Only

Werken in de telecom sector is altijd een gewillig onderwerp op feestjes. Telefoons, abonnementen, de service en internetten in het buitenland. Het komt allemaal voorbij. Laatst ook de vraag welke telefoon of abonnement ik zou kopen als mijn contract zou aflopen. Mijn antwoord is dan: Sim Only en een losse telefoon. Soms is de wedervraag dan “Wat is Sim Only ook al weer precies”. Tja, de telecom is doorspekt met een geheel eigen woordenschat. Maar het woord zegt het al een beetje; Sim Only is een abonnement voor alleen je simkaart en de bijbehorende services als bellen, internetten en sms-en. Dus zonder telefoon. Sommige mensen noemen het ook een Sim abonnement.

Houd je vaste maandelijkse kosten laag

Er zijn een heleboel redenen om voor Sim Only te kiezen. Het is een combinatie van de rekensom en persoonlijke voorkeur. Als je een standaard toestelabonnement koopt, betaal je de gehele looptijd ook voor je telefoon. Het voordeel is dan dat je bij aanvang van je abonnement niet de kosten hoeft te maken voor een nieuwe telefoon.

Maar ben je ook zo iemand die graag zijn maandelijkse kosten laag houdt? Dan is Sim Only een goede keuze. Het loont namelijk zeker om uit te rekenen wat de totale kosten zijn, bezien over de gehele looptijd van je contract. Vaak ben je dan goedkoper uit als je een losse telefoon koopt met een Sim Only abonnement. Of als je bij start van je abonnement al een betaling doet voor je toestel. Dit is geen wet van Meden en Perzen. Je zal dus altijd even het rekensommetje moeten maken voor het bedrag dat je betaalt tijdens de gehele duur van je contract.
Daarnaast kun je ook voor een maand-abonnement kiezen bij een Sim Only abonnement, lekker flexibel toch? Zo kun je maandelijks jouw abonnement aanpassen.

Hoe kom ik dan aan een nieuwe telefoon bij mijn Sim Only?

Hoe kom je dan aan een nieuwe telefoon vraag je je af. Vaak kan de telefoon die je hebt, echt langer mee dan het abonnement dat je erbij hebt afgesloten. Een kwestie van levensduur en duurzaamheid dus. Zeker als je niet altijd het nieuwste van het nieuwste hoeft. Maar als je telefoon het dan onverhoopt begeeft. Of je, net als ik een beetje onhandig bent, en hij valt op de grond of in de wc.. (jaja, gebeurt vaker dan je denkt). Dan kun je gewoon een losse telefoon kopen, en daar de simkaart van je Sim Only abonnement in doen. 

Een nieuwe smartphone hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Vanaf zo’n 200 euro heb je al een hele goede smartphone. Die echt voldoet aan de laatste stand der techniek (denk aan schermgrootte en -resolutie, camera, 4G ondersteuning). Dat is heel iets anders dan een bedrag van richting de 700 euro wat je al snel neertelt voor de luxere telefoons.

Daarnaast is ook een tweedehands telefoon ook een serieuze optie. Met zo’n losse telefoon ben je snel geholpen, en wordt je niet nog de gehele looptijd van je contract met die maandelijkse factuur herinnert aan een telefoon die je al lang niet meer hebt.

Sim Only voor flexibiliteit en lage maandelijkse kosten

Het blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Maar voor mij staan vrijheid, flexibiliteit en lage maandelijkse kosten hoog in het vaandel. Een Sim Only abonnement past daar dus supergoed bij.

 

HhH