12 december 2017
Shawn

Hoe gebruik ik Google Drive & Google Agenda effectief?

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je Google Drive gebruikt en hoe je daar een document in kunt opmaken en delen? Of hoe je een planning maakt voor in je Google Agenda? In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je beiden diensten het meest effectief inzet.

 

Wat is Google Drive?

Drive is een programma gemaakt door de mensen bij Google om het delen en opslaan van foto’s en documenten duidelijker en makkelijker te maken. Je kan inloggen aan de hand van je Gmail account om zo gebruik te maken van Google Drive.

Hoe gebruik ik Google Drive?

Ga naar google.nl. In het huidige voorbeeld doe ik dit op de computer. In de rechter bovenhoek zie je een kubusje en als je erop klikt komen er een paar pictogrammen tevoorschijn.

/Users/Shawn-Douglas/Desktop/new and better.png

Klik op Drive en het zal je doorsturen naar de hoofdpagina van Google Drive.

Aan de linkerzijde staan er een paar menu items zoals ’Nieuw’, ‘Mijn Drive’, ‘Gedeeld met mij’ enzovoort. In “Gedeeld met mij” kan je de naar jou verstuurde of met jou gedeelde documenten bekijken en bewerken. ‘Recent’ is er om je laatst bewerkt of bekeken document boven aan te zetten, en computers is er om meerdere apparaten aan je drive te koppelen.

Met ‘Nieuw’ heb je de mogelijkheid om direct via Google Drive een document te schrijven, een document te uploaden en mapjes te maken om een gemakkelijke indeling voor jezelf te maken.

 

Wat is Google Agenda?

Google Agenda is een digitale agenda, als je er dingen in schrijft worden ze opgeslagen en krijg je daar een dag van te voren of op de dag zelf een melding over. Je kan het downloaden op je telefoon, computer en laptop.

 

Hoe gebruik ik Agenda?

In de bovenste rechterhoek staat er een kubus als je daarop klikt kom je daar een paar pictogrammen tevoorschijn.

Klik dan op calendar, Google zal je dan doorsturen naar de Agenda pagina.

Hoe plan ik dingen in?

Als je een nieuwe planning wil maken druk je op de rode knop, ‘create’. Je wordt dan doorgestuurd naar een nieuwe pagina zodat je daar een planning kan maken, als de planning af is druk dan op opslaan.

 

Zo! Nu heb je een agenda item aangemaakt. Zo simpel is het. Veel succes met het vullen en structureren van je agenda. Heb je meer vragen over het gebruik van Google Agenda, laat het weten in de comments! 

HhH