12 augustus 2019
Denise

Hoe werkt Zoek mijn iPhone?

Ben je je toestel kwijtgeraakt of vermoed je dat hij gestolen is? Dan kan je via Zoek mijn iPhone jouw iOS apparaat gemakkelijk terugvinden! Mits je van te voren deze optie hebt ingesteld. Benieuwd hoe dit werkt? Ik leg het je hieronder uit.

Wanneer jij jouw Zoek mijn iPhone inschakelt, helpt jouw iCloud jou met het opsporen van je vermiste iOS apparaat. Je kunt namelijk niet alleen je iPhone terugvinden, natuurlijk ook jouw iPad, Mac, AirPods en Apple Watch!

Zoek mijn iPhone inschakelen

Het is belangrijk om van te voren de Zoek mijn iPhone in te schakelen, als jouw apparaat al kwijt is kun je dit niet meer doen. In vier gemakkelijke stappen schakel jij jouw Zoek mijn iPhone in:

  1. Ga naar jouw instellingen
  2. Tik bovenaan in het scherm op jouw naam

Als je iOS 10.2 of lager gebruikt, ga je naar instellingen en dan ‘iCloud’

  1. Klik op iCloud, scroll naar beneden en kies Zoek mijn iPhone
  2. Zet het schuifbalkje achter Zoek mijn iPhone op groen

Hier kan je er ook voor kiezen om de laatste locatie op te sturen naar jouw iCloud.

Heb jij een Mac die je graag wil terugvinden? Dan kan je de volgende stappen volgen om de Zoek mijn Mac in te stellen:

  1. Ga naar je Apple-menu
  2. Kies voor ‘Systeemvoorkeuren’ en klik vervolgens op ‘iCloud’
  3. Schakel het kruisje in voor Zoek mijn Mac

Zoek mijn iPhone appZoek mijn iPhone app

Wil jij gemakkelijk zien waar jouw apparaten zijn? Dan kun je de Zoek mijn iPhone app openen op jouw toestel. Daar zie je een overzicht van al jouw apparaten en waar deze zich bevinden.

Ben je, net als je sleutels, je apparaat in huis ergens kwijt? Dan kun je in de app ervoor kiezen om een geluidje af te spelen. Zodat jij jouw apparaat sneller terugvindt. Via een simpele druk op de knop kan je aangeven of je een apparaat kwijt bent. Zo kan je de verloren apparaat vergrendelen en volgen. Ook kun je de contactgegevens erop zetten voor het geval dat iemand jouw apparaat vindt en terug wil geven. Daarnaast kan je ook gemakkelijk alle inhoud en instellingen wissen op een apparaat. Houd er wel rekening mee dat je dan jouw apparaat niet meer kan volgen.

 

Heb jij weleens gebruik moeten maken van Zoek mijn iPhone? Deel dan hieronder jouw ervaring!

HhH