5 juli 2019
Denise

HOW TO: Facebook privacy

De afgelopen jaren is Facebook, en vooral over haar privacy, vaak in het nieuws geweest. De afgelopen tijd is het instellen van privacy op Facebook in de spotlight geweest. Maar wat kan jij precies doen om jouw privacy te waarborgen op Facebook? In dit artikel zet ik het voor je op een rijtje.

In 3 stappen jouw privacy waarborgen op Facebook

Facebook heeft verschillende instellingen die onder privacy vallen. Zo kan jij er zelf voor zorgen wat jij openbaar zet op Facebook. Benieuwd naar de instellingen? Als je rechtsboven op het pijltje klikt en daar ‘instellingen’ selecteert, kan jij jouw privacy-instellingen inzien en aanpassen. Er zijn drie verschillende soorten instellingen.  

  1. Wie kan jouw activiteiten inzien?

Wil jij in de hand houden wie jouw berichten kan zien op Facebook? Je kunt, onder het kopje privacyinstellingen en –functies, aangeven of iedereen, je vrienden of vrienden van vrienden, jouw activiteiten kan inzien en wie jou kan taggen in een bericht. Telkens als je getagged bent in een bericht, kan je zelf ervoor kiezen of je dit wel of niet wil delen op jouw eigen tijdlijn. Ben je getagged? Dan krijg je een melding en kan je ervoor kiezen dit te delen op jouw eigen tijdlijn. Zo heb je jouw eigen activiteit in de hand.

  1. Vindbaarheid en vriendschapsverzoeken beheren

Daarnaast staan er ook een aantal instellingen onder ‘Hoe mensen je kunnen vinden en contact met je kunnen opnemen’. Hier kan je aanpassen wie jou een vriendschapsverzoek kunnen sturen, wie jouw vriendenlijst kan inzien en of mensen jou kunnen vinden op Facebook door middel van je e-mail of telefoonnummer. Handig als je niet door iedereen gevonden wil worden op Facebook en geen onverwachte vriendschapsverzoeken wil ontvangen.

  1. Mogen zoekmachines jouw Facebookpagina gebruiken?

Tot slotte staat er ook de optie of zoekmachines buiten Facebook doorverwijzen naar jouw Facebook pagina. De zoekmachines zijn bijvoorbeeld Google of Bing. Vaak als je iemand zoekt op zijn of haar naam, zie je de link naar Facebook. Dit kun je voorkomen door uit te zetten.

Met deze drie instellingen heb jij in de hand hoeveel jij weggeeft op Facebook. Welke instellingen heb jij al aanstaan of ga je nu aanpassen? Of ben jij een open boek? Laat het mij hieronder weten in een reactie.

HhH