14 december 2017
Hanneke

Internetsnelheid: kies jij 3G of 4G?

Als je op de snelweg rijdt, dan maak je zelf de keuze: wil je snel opschieten dan rijd je links, maar doe je liever rustig aan dan houd je rechts. Tenminste, als je niet in de file staat… Gek eigenlijk dat je die keuze niet overal hebt. Terwijl hetzelfde bijvoorbeeld ook opgaat voor de keuze tussen 3G en 4G-internetsnelheid. Je kunt bij jouw Ben abonnement nu zelf kiezen of je sneller wilt internetten met 4G, of juist niet. Wat is voor jou belangrijk? Maak na het lezen van dit blog jouw eigen keuze.

Is 3G voldoende?

Supersnel mobiel internet is leuk. Soms is 3G ook voldoende. Gebruik je je mobiele internet bijvoorbeeld alleen maar om whatsappjes te versturen? Of om af en toe een foto op Snapchat of Facebook te plaatsen? Dan heb je aan 3G over het algemeen genoeg. Standaard zijn alle Ben internetbundels 3G (14,4 Mbps) en je kiest daarbij zelf of je sneller wilt internetten met 4G-snelheid (100 Mbps).

Streamen via 4G

Stel je voor je hebt net een abonnement op Netflix genomen en je bent helemaal verslaafd aan House of Cards. Dan kan ik mij voorstellen dat je ook in de trein – bijvoorbeeld als je naar je werk of school reist – door wil gaan met het kijken van je afleveringen. Zelf heb ik gemerkt dat het kijken van video’s met 3G niet altijd even makkelijk gaat. Daarom heb ik 4G toegevoegd.  Niet alleen heb ik nu een internetsnelheid van maar liefst 100 Mbps, maar mijn verbinding is ook nog eens een stuk stabieler. Je filmpje op Youtube wordt sneller ‘binnengehaald’ waardoor je niet continu hoeft te bufferen. Veel minder haperingen dus, en lekker soepel op je telefoon video’s kijken.

Linker- of rechterbaan: aan jou de keuze

Weet je al zeker dat sneller internet voor jou belangrijk is? Voeg dan 4G eenvoudig toe bij het afsluiten van je abonnement. Wil je 4G uitproberen en eventueel later weer terug schakelen naar 3G? Dan kun je door een bundelwijziging 4G tijdelijk toevoegen aan je abonnement. Kortom, je kiest vanaf nu zelf of je via de linker- of de rechterbaan over het internet wilt crossen. Optimale vrijheid en budget controle met 4G van Ben.

P.S. wil je meer weten over mobiel internet van Ben? Lees dan ook dit blog met 5 slimme stappen om het maximale uit je internetbundel te halen

IhI