13 oktober 2017
Chris

Je simkaartnummer zo gevonden, met deze tips

Waar vind je nou eigenlijk je simkaartnummer, ik zelf had geen idee. Toen ik langs de klantenservice liep kwam ik er achter dat er meer bezoekers zijn die niet weten waar dit staat. Dit is niet zo gek want een simkaartnummer is geen nummer dat je dagelijks gebruikt. Eigenlijk gebruik je een simkaartnummer alleen als je overstapt naar een andere provider, of als je telefoon is gestolen. Ik kwam er achter dat het nummer is opgebouwd uit en lange reeks cijfers, en onder andere is terug te vinden op de simkaart. Soms zijn de cijfers in de reeks onleesbaar geworden, gelukkig zijn er dan ook nog andere opties om je simkaartnummer te vinden. Ik heb voor jullie uitgezocht waar je dit nummer nog meer terug kan vinden.

Aflezen van de simkaart.
Het simkaartnummer staat op de simkaart, deze zit in je telefoon. Als je de simkaart uit je telefoon haalt zie je hierop een gouden chip met daarnaast een cijferreeks. Deze reeks is je simkaartnummer. Per provider zien deze er net wat anders uit. In de onderstaande tabel heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Opzoeken in je telefoon
Naast het aflezen van je simkaart kan je het simkaartnummer ook terug vinden in je telefoon. Voor Apple gebruikers is dit heel eenvoudig. Open gewoon de instellingen-app op je telefoon en klik vervolgens op ‘Algemeen’, en daarna op ‘Info’. In deze pagina vind je het ICCID nummer, dit is een andere naam voor het simkaartnummer. Voor Android gebruikers ligt het iets ingewikkelder. In de telefoon zelf is het simkaartnummer niet te vinden. Android gebruikers kunnen wel een applicatie downloaden om het simkaartnummer te achterhalen. Ik heb deze app ook even gedownload. De app heet SIM Card, en is helemaal gratis. Na installatie heb ik hierop het simkaartnummer gevonden.

Opvragen bij je provider
Mocht je het simkaartnummer zowel niet op je simkaart als op je telefoon kunnen vinden, kun je altijd je simkaartnummer opvragen bij je eigen provider. Bij Ben kan dit op twee manieren. Dit kan onder andere door in te loggen bij je ik-Ben pagina. Vervolgens staat er onder toestel en Sim de optie pin- en puckcode. Hieronder vindt je jouw simkaartnummer. Lukt dit niet? Dan kan je altijd bellen met de klantenservice.

Heb je nog meer tips voor mij, dan hoor ik ze graag!

JhJ