20 februari 2017
Bianca

Leiden, een dagje uit in de sleutelstad

Voor een gezellig dagje uit in eigen land, raad ik je Leiden aan. Je kan hier zonder veel geld uit te geven de stad ontdekken en je de hele dag vermaken. Wat ik zelf ook prettig vind is dat je vanaf het station zo de stad in loopt en niet verder de stad door hoeft met het openbaar vervoer. Het is geen grote stad, maar er is wel heel veel te beleven. In mijn blog lees je dan ook wat je allemaal kunt doen het gezellige Leiden.

Openlucht museum

De binnenstad van Leiden is zo’n 2800 monumenten rijk, alleen al een wandeling door deze stad is dus al super leuk. Er zijn dan ook verschillende stadswandelingen die je kunt doen. Het hele jaar door kun je bij VVV Leiden de routes verkrijgen, zodat je deze monumenten kunt bewonderen en de stad kan ontdekken.

Een bezoekje aan het museum

Leiden telt 13 musea, voor een dagje uit is er dus keuze genoeg. Houd je van historie? Dan zijn het Rijksmuseum van Oudheden en het museum Volkenkunde leuke musea om te bezoeken. Houd je meer van biologie en natuur? Dan is het de moeite waard om een bezoek te maken aan Corpus, waar je een reis kunt maken door het menselijk lichaam. Daarnaast kun je momenteel in Naturalis de T-Rex bekijken die in 2013 in Montana is opgegraven.

Winkelen

Ook voor de shoppers onder ons is Leiden een hele leuke stad. De Haarlemmerstraat en de Breestraat zijn de grootste winkelstraten met alle bekende winkelketens. Maar Leiden kent ook heel veel leuke boetiekjes, hiervoor kun je terecht bij de Burgsteeg en de Nieuwstraat. Voor speciaalzaken kun je terecht op de Doezastraat.

Avondje uit

Leiden kent veel leuke uitgaansmogelijkheden. Ik ga vaak borrelen bij Annie’s verjaardag. In de zomer kun je hier op het gezellige terras zitten en als het wat kouder is kun je terecht in dit sfeervolle eetcafé onder de brug. Voor het echte uitgaan kun je terecht in de uitgaansstraat de Hogewoerd, hier zijn verschillende cafés waar je tot laat in de nacht kunt feesten.
Houd je van een rustiger avondje uit, net als ik? Dan is een bezoek aan een voorstelling in de Leidse Schouwburg zeker de moeite waard! Voor je bezoekje aan de Schouwburg kun je gezellig een hapje eten bij Rhodos op de Turfmarkt of bij Kasual aan de stationsweg.

Ik ben benieuwd of jij nog leuke tips hebt om te doen in Leiden, ik hoor ze graag!

 

LhL