24 november 2016
Stijn

Lenovo Moto G4 Plus: niks wat je niet nodig hebt

De Lenovo Moto G4 Plus is het laatste toestel in een lange lijn van de Moto G serie. Sinds Lenovo Motorola heeft overgenomen is het er niet gemakkelijker op geworden om het onderscheid te maken in de Moto serie. Het verschil zie je nauwelijks, waaraan je de Moto G4 Plus herkent is de vingerafdrukscanner, de andere verschillen met de Moto G4 en de Moto G4 Play zitten onder de motorkap.

Moto onder Motorola

Toen Motorola in 2013 met de eerste Moto G aankwam liet het duidelijk zien dat je niet altijd het aller duurste toestel nodig had om een prettige telefoon te hebben. Tot dan toe was de telefoonwereld in een specificatieoorlog, net een megapixeltje meer bij de camera, net een nieuwere processor en ga zo maar door. Daar deed de Moto G niet aan mee. Een simpel, klein maar degelijk toestel werd het en het kreeg daarmee getrouwe volgelingen. Vooral doordat Motorola eigenlijk geen aanpassingen had gemaakt op de standaard versie van Android bleek het een vlot toestel ondanks de wat lichte specificaties. Wat is daar van over nu de Moto toestellen worden gemaakt door Lenovo?

Lenovo neemt het stokje over

De vierde generatie Moto G telefoons is de eerste in de serie die gemaakt wordt onder de naam Lenovo. Daarmee is ook het concept van de Moto G serie, klein simpel en vlot, wat veranderd. De drie nieuwe varianten van de Moto G4 zijn allemaal net wat anders. Van de drie versies is de Moto G4 Plus het topmodel en dat zit hem in de goede camera met snelle autofocus, een vingerafdrukscanner, snelle processor en een ruime accu van 3000 mAh. Dit lijkt dan toch ook meer op het idee van marktaandeel afdwingen aan de hand van specificaties. Toch is niet alles anders. Je hebt nog steeds een bijna onaangepast versie van Android waardoor je snel de nieuwste versie krijgt. Plus, hij hapert of stottert niet als je van het ene scherm naar het andere gaat iets wat je nog wel eens ziet bij de wat prijsbewustere telefoons.

Waarom nou de Moto G4 Plus?

Zelf ben ik al langer fan van de Moto G serie. Toestellen die prijsbewust zijn, geen fratsen hebben, geen eindeloze lijst met verplichte applicaties die je niet kan verwijderen en goed doen wat ze moeten doen. Het nadeel is dat met 5,5 inch de Moto G4 Plus wat ingewikkeld is om te bedienen en het niet meer in mijn broekzak past maar de voordelen maken dat goed. De vingerafdrukscanner is razendsnel, je ontgrendelt je telefoon echt binnen 1 seconde. De camera maakt mooie beelden, zeker in deze prijsklasse en misschien wel de voornaamste reden: ik heb hem geen enkele dag voordat ik naar bed ging aan de lader hoeven leggen, hij blijft maar gaan. Het ideale toestel voor iemand die een telefoon wilt die gewoon doet wat hij moet doen. Maar wat vind jij de ideale schermgrootte?

LhL