20 oktober 2017
Dean

LG Q6 getest

Schermranden op telefoons worden steeds kleiner en dunner. Kijk maar naar de Samsung Galaxy S8, de LG G6 én natuurlijk die nieuwe iPhone X (spreek uit als “tien”). Iets wat al deze telefoons gemeen hebben is hun prijskaartje, ze zijn namelijk allemaal behoorlijk prijzig. LG speelt hierop in en introduceerde augustus 2017 de LG Q6, de eerste voordelige telefoon met dunne schermranden. Lees in mijn review alles wat deze bijzondere telefoon jou te bieden heeft.

 

Het design

Het design is helemaal 2017. De telefoon ziet er erg mooi uit en voelt fijn aan. De voorkant is gemaakt van één grote glasplaat, het frame is gemaakt van metaal en de achterkant van glanzend plastic. De kleine schermranden zorgen ervoor dat het totaalpakket klein en gemakkelijk vast te houden is ondanks het grote scherm. Een kleine aanmerking, het plastic aan de achterkant van de telefoon krast nogal snel. Zorg dus dat je een hoesje aanschaft om ‘m mooi te houden!

Nog even over het scherm, dat is zeker een van de hoogtepunten van deze telefoon. Zeker voor deze prijs valt hier niets op aan te merken. Het scherm is goed in fel licht te lezen, de kleuren zijn mooi en de resolutie is hoog. De Q6 is uniek in z’n klasse door zijn Full-Vision scherm. Dit houdt in dat de randen rondom het scherm erg dun zijn én dat het beeldscherm iets langer is dan van een normale smartphone.

 

Features

Een van de andere belangrijke punten van dit toestel is de gezichtsherkenning. Helaas ben ik hier wat minder enthousiast over. Deze werkt alleen als je gezicht er hetzelfde uitziet als op de ingestelde foto. Heb je een pet op, een bril op of is er minder licht? Dan zal de Q6 moeite hebben jouw gezicht te herkennen. Helaas is er geen vingerafdrukscanner te vinden op telefoon, je zal de Q6 dus moeten beveiligen met een patroon, code of natuurlijk de gezichtsherkenning. Niet alleen de vingerafdrukscanner mist op dit toestel, ook de nieuwe standaard USB-poort, USB-C, is niet aanwezig. Je laadt de telefoon dus nog gewoon op met de oude standaard micro-USB. Dat is overigens geen ramp, wel jammer. De speaker van de telefoon zit aan de achterkant van het toestel. De plaats is onhandig, je blokkeert namelijk met je hand het geluid als je een video aan het kijken bent. Het geluid is hard genoeg, maar klinkt niet fantastisch.

 

Prestaties

De prestaties van de LG zijn precies wat je mag verwachten van een toestel van deze prijs. De meest taken voert de telefoon gemakkelijk uit. Je merkt pas dat je met een minder snel toestel hebt te maken op het moment dat je meerdere apps tegelijk gaat gebruiken. Voor dagelijks gebruik is deze telefoon meer dan snel genoeg.

Een ander belangrijk aspect van een telefoon is de batterij. Ik heb de telefoon een week getest en de conclusie die ik daaruit kan trekken is dat de batterij lang meegaat. Als je jouw telefoon veel gebruikt, dan zal je het einde van de dag makkelijk halen. Gebruik je jouw telefoon minder vaak? Dan kan de batterij nog veel langer meegaan.

Het laatste onderdeel van mijn review is de camera. De camera wordt steeds belangrijker voor mobiele telefoons en telefoonmerken doen er dan ook van alles aan om iets unieks toe te voegen aan hun camera. Ook deze LG Q6 heeft een wel heel erg leuke functie, namelijk de breedhoek selfiecamera. De selfiecamera heeft een groothoek functie ingebouwd waarmee je iedereen gemakkelijk op je selfie past. Zo hoef je nooit meer je selfiestick mee te nemen voor groepsfoto’s! De kwaliteit van beide camera’s is degelijk, vooral in goed licht kun je mooie foto’s met het toestel schieten. Wordt het donkerder? Dan zal je wel merken dat je foto’s er in kwaliteit op achteruit gaan.

 

De LG Q6 is een unieke telefoon. Het design en scherm laten de telefoon veel duurder overkomen dan dat ‘ie daadwerkelijk is. Ook de prestaties en de batterij zijn dik in orde. Helaas is gezichtsherkenning erg onbetrouwbaar en is de plaatsing van de speaker niet handig. De camera heeft leuke toevoeging met de breedhoek selfiecamera en de foto’s zijn bij het juiste licht van goede kwaliteit. Al met al een aanrader!

LhL