15 juni 2017
Leon

MB Pauze: ideaal voor mijn kinderen

Een paar maanden geleden mocht ik de verjaardag van mijn dochters vieren en de wens was een eigen mobiel abonnement. De prepaid kaart kon eruit want daar verdween om de paar weken op mysterieuze wijze het beltegoed van. Een tientje per maand was wat ik maximaal uit wilde geven, maar hoe zorgde ik ervoor dat het ook daadwerkelijk een tientje bleef.  Dat “We blijven gewoon op de WIFI”, had immers bij de prepaid kaarten ook niet erg goed gewerkt. Gelukkig introduceerde Ben net op tijd MB Pauze. Ik helemaal gelukkig, want ik heb het top kado voor hun verjaardag.

Vrijheid en controle

Een mobiel abonnement voor kinderen. Is dat niet wat overdreven? Ik heb er zelf ook even aan moeten wennen, maar uiteindelijk wil je vooral dat ze je altijd kunnen bellen en dat ze bereikbaar zijn via de Whats’app, het favoriete medium om niet alleen met vriendinnen, maar ook met opa en oma en ons, de ouders, in verbinding te staan. En omdat het beltegoed nog wel eens op was, bleek de prepaid maar een slecht alternatief.  Dus ben ik op zoek gegaan naar een abonnement, zodat ze altijd beltegoed hebben, maar waar de rekening niet na wat onoplettendheid kan oplopen tot een meervoud van het afgesproken abonnementsbedrag.  Noem het gecontroleerde vrijheid.

Hoe werkt MB pauze?

Ben heeft net als bijna iedere mobiele aanbieder een app en persoonlijke webpagina waar je kunt zien hoeveel minuten en MB’s je nog beschikbaar hebt. Daar zie je ook direct of MB Pauze aanstaat. Als je het met een simpel vinkje aanzet, stopt het dataverbruik aan het eind van de bundel. Mijn dochters moeten dus wel hun verbruik in de gaten houden, anders moeten ze een aantal dagen op alleen WIFI door het leven. Tenzij ik bereid ben om een extra bundeltje van 100 Mb bij te kopen.

En werkt het?

De eerste maanden heeft het goed gewerkt. Sterker, ze waren zo gewend om hun mobiel naar Wifi te zetten dat aan het eind van de maand er nog meer dan 900 Mb over was van de 1000 Mb die ze iedere maand beschikbaar hebben. Op de Iphone kun je bij instellingen aangeven welke apps gebruik maken van mobiele data en dus nu komen daar naast Whatsapp steeds meer apps bij.  Snapchat, mail, Instagram, enzovoort. Met YouTube wachten ze nog even. Want een dagje bij Opa en Oma filmpjes kijken met hun neefjes en nichtjes leerde dat de bundel dan wel erg snel op is.  Kortom: Het werkt eigenlijk precies zoals het zou moeten werken. Wel moeten ze altijd goed opletten dat ze hun eigen gebruik bekijken in de Ben-app en niet het gebruik van hun zus.

MB Pauze Ben

Fans van Ben

Mijn dochters zijn in ieder geval helemaal Fan van Ben. Geen zorgen over beltegoed en altijd het internet op kunnen. Ultieme vrijheid voor een 12 jarige. En net hun vader dragen ze ook maar al te graag hun Ben T-shirt of sturen hun vriendinnen een “Ben blij met jou” kaartje. Niet omdat ze geen mobiel data-tegoed hebben, maar omdat dat een kaartje nou eenmaal soms meer zegt dan 100 appjes. 

Ben fan

 

MhM